Δείτε τα αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης ΙΕΚ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πιστοποίησης των ΙΕΚ.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΠΠΕΠ και αφορούν τις εξετάσεις  Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης περιόδου 2014 – έκτος του πρακτικού μέρους της ειδικότητας Ι.Ε.Κ. «Εκπαιδευτής Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκίνητων και Μοτοσυκλετών»

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  ΕΟΠΠΕΠ ανακοινωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγωγής των αποτελεσμάτων του Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους της 1ης Περιόδου 2014 των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων Ι.Ε.Κ., εκτός του Πρακτικού Μέρους (οχήματα) της ειδικότητας Ι.Ε.Κ. «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών», η οποία εκκρεμεί και θα ξεκινήσει άμεσα.


Η 1η Περίοδος 2014 αποτέλεσε την μεγαλύτερη εξεταστική περίοδο στην ιστορία του θεσμού των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τη θέσπισή του το 1994, αφού σε αυτήν υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής 14.806 υποψήφιοι απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. για το Θεωρητικό Μέρος και 13.747 για το Πρακτικό Μέρος των εξετάσεων 139 ειδικοτήτων και συμμετείχαν τελικά στις εξετάσεις, μετά τον έλεγχο των αιτήσεων τους, που διενεργήθηκαν σε 13 Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους σε όλη τη χώρας Τα αποτελέσματα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους θα αναρτηθούν στα 13 Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους όλης της χώρας, ενώ θα είναι διαθέσιμα για κάθε υποψήφιο και στον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π

Οι συμμετέχοντες στην 1η εξεταστική Περίοδο 2014 για να λάβουν γνώση των αποτελεσμάτων μπορούν επίσης να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/search-results-certification-examtraining-period.

Στους επιτυχόντες και στα δύο (2) μέρη των Εξετάσεων πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό), θα χορηγηθεί, ύστερα από αίτησή τους, «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.», η οποία επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου αντίστοιχα και στην οποία αναγράφεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων.

Η συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μπορεί να αποσταλεί στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), μέσω ταχυδρομείου στην ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, ΤΚ 142 34, Ν. ΙΩΝΙΑ ή μέσω FAX στο 210 2709142. Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 12η.03.2015. Θα ακολουθήσει άμεσα ανακοίνωση του Οργανισμού για τον χρόνο και τόπο παραλαβής των Διπλωμάτων και Πτυχίων από τους δικαιούχους.

Τέλος, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. κατανοώντας τη δικαιολογημένη αγωνία των υποψηφίων για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της επαγγελματικής κατάρτισής τους και τη δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας, έχει ήδη προβεί στην έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις 1ης Περιόδου 2015, προκειμένου όσοι δεν κατέστησαν Διπλωματούχοι ή Πτυχιούχοι αντίστοιχα, να υποβάλουν νέα αίτηση για συμμετοχή στην 1η εξεταστική Περίοδο 2015.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr