Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εξεταζόμενους

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εξεταζόμενους

Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν στους υποψήφιους των εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020 τα μέτρα προστασίας από τον ιό Covid 19.

Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας:


1. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων.

2. Σε σειρές αναμονής, όπως για τουαλέτα και είσοδο-έξοδο από την αίθουσα, τήρηση δύο (2) μέτρων απόστασης.

3. Η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι υποχρεωτική. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στο Εξεταστικό Κέντρο εφοδιασμένοι κατάλληλα.

4. Οι Επιτηρητές, οι Εξεταστές Προφορικής Εξέτασης υποψηφίων «Φυσικώς Αδυνάτων», οι Εξεταστές του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης και εν γένει όλοι οι συντελεστές των εξετάσεων, οι οποίοι παρίστανται στο Εξεταστικό Κέντρο τις ημέρες των εξετάσεων και έρχονται με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τους συμμετέχοντες, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

5. Σε εφαρμογή σχετικής Απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, τα κυλικεία των Εξεταστικών Κέντρων θα παραμείνουν κλειστά όλο το χρονικό διάστημα των εξετάσεων. Στους χώρους των Εξεταστικών Κέντρων θα υπάρχουν διαθέσιμα μπουκάλια με νερό. Ωστόσο, συστήνεται στους υποψήφιους να προσέρχονται και με το ατομικό τους μπουκάλι με νερό.

6. Σε περίπτωση που υποψήφιος, κατά τη διάρκεια της εξέτασης εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, οδηγείται σε ειδικό καλά αεριζόμενο χώρο απομόνωσής του και αμέσως ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ.

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr