H Ένωση Ιδιωτικών ΙΕΚ ζητά παρέμβαση πρωθυπουργού για να μην κλείσουν τα εκπαιδευτήρια τους

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους και κυρίως να μην προχωρήσει η διαδικασία της αναστολής λειτουργίας τους επιζητούν οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για μια "ύστατη προσπάθεια "αποκατάστασης" των ΙΕΚ, το όνομα και η αξιοπιστία των οποίων έχει θιγεί τραγικά με τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα των κυρίων Λοβέρδου και Στύλιου".

Αναλυτικά η επιστολή:


"Προς  Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κύριον Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ιδιωτικών ΙΕΚ, απευθύνεται σε εσάς σε μια ύστατη προσπάθεια  ¨αποκατάστασης ¨των ΙΕΚ, το όνομα και η αξιοπιστία των οποίων έχει θιγεί τραγικά με τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίες του Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα των Κυρίων Λοβέρδου και Στύλιου.

Ο κος Στύλιος με το έγγραφο του  67/27-9-2014, που απεύθυνε σε μέλη μας,  ζήτησε την μέχρι 15-10-2014 κατάθεση ασφαλιστικής ενημερότητας, άλλως θα προχωρούσε σε άρση των αδειών λειτουργίας τους.

Ζητήσαμε με το αριθ. πρωτ.: 1957/13-10-2014 έγγραφό μας, που κοινοποιήσαμε και στον Υπουργό, την παράταση της προθεσμίας μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, θεωρώντας μάλιστα πως ένας Υπουργός είναι αδιανόητο να προχωρεί σε τέτοιες αποφάσεις, αδιαφορώντας για την δική σας εξαγγελία, ως προς την επικειμένη ψήφιση της σχετικής διάταξης. Αντ΄ αυτού ο Υπουργός κος Λοβέρδος κυκλοφόρησε λίστες για τα ΙΕΚ και άλλους οργανισμούς, στους οποίους θα ανακαλέσει την άδεια. 

Για να αποδείξει άραγε "το θεάρεστο έργο του" και σε ποιους;

Για να διαλύσει την ιδιωτική παιδεία ¨στο χώρο των ΙΕΚ) που οδεύει έτσι ολοταχώς σε μονοπώλια;

Για ποιους λόγους άραγε συμπεριέλαβε εκπαιδευτικούς  οργανισμούς, που όχι μόνο δεν έχουν άδεια, αλλά είναι κλειστοί εδώ και χρόνια;

Για ποιο λόγο Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχόμαστε τέτοια αήθη επίθεση, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε; Χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία (αρνήθηκε να μας συναντήσει);

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να σταματήσει τον αδυσώπητο πόλεμο που έχει κηρύξει, εναντίον Σχολών που έχουν τα μάλα προσφέρει στο χώρο της ιδιωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη Χώρα.

Έχουμε αποδείξει την άξια και ηθική συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της  Ελλάδας και την δημιουργία άξιων επαγγελματιών – άξιων Ελλήνων. Δεν αξίζουμε τέτοια συμπεριφορά, τέτοια ισοπέδωση, τέτοια καταστροφή.   

Ελπίζουμε ότι θα σταθείτε στο πλευρό μας και θα παρέμβετε καταλυτικά".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr