Ανοιχτή Επιστολή-Ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης των ΙΕΚ

Ανοιχτή Επιστολή-Ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης των ΙΕΚ

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Ομάδα αποφοίτων ΙΕΚ εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό ειδικοτήτων από τις εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ και μέσα από την ανοικτή επιστολή και το ηλεκτρονικό ψήφισμα που έχουν δημιουργήσει και έχουν αποστείλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr καλούν τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να δώσει άμεσα λύση σε ένα θέμα που εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό αποφοίτων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, έχουν κάνει πρακτική άσκηση και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ώστε το πτυχίο τους να έχει ισχύ.

Το ηλεκτρονικό ψήφισμα που δημιούργησε η ομάδα αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να το δείτε εδώ.


Η Ανοιχτή Επιστολή-Ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

«Αθήνα, 9/9/2018

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά μεγάλο πλήθος Ειδικοτήτων ΙΕΚ δεν συμπεριλαμβάνονται στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης που εξήγγειλε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στις 14 Αυγούστου.

Έχοντας ολοκληρώσει την κατάρτισή μας κάτω από δύσκολες συνθήκες, αφού πολλοί από εμάς ήμασταν ταυτόχρονα εργαζόμενοι, έχοντας κάνει μαθήματα σε χώρους που δε διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές, σε ειδικότητες χωρίς Οδηγούς Σπουδών, κάτι που έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια των καθηγητών να επιτελέσουν το έργο τους, και με πλήθος άλλων ελλείψεων, έχοντας κάνει επιπλέον 960 ώρες αμισθή πρακτική άσκηση, καταφέραμε να αποκτήσουμε την Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. 

Για άλλη μια φορά όμως, όπως και πέρσι που έγιναν εξετάσεις μετά από χρόνια, δεκάδες Ειδικότητες νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013 εμποδίζονται να θεμελιώσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ στις 14 Αυγούστου, οι αρμόδιοι δε φρόντισαν να κάνουν σαφές ποιες ειδικότητες πρόκειται να εξεταστούν και ποιες όχι, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να έχουν άσκοπα κάνει αυτή τη στιγμή αίτηση και να έχουν πληρώσει παράβολα. 

Επειδή το θέμα αυτό χρονίζει και οι άτυπες απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι οι ίδιες από την περασμένη χρονιά, εγκλωβίζοντας χιλιάδες αποφοίτους, λόγω παραλήψεων που συνεχίζονται, ζητούμε άμεση, επίσημη και σαφή τοποθέτηση πάνω στα θέματα:

Γιατί και με ποιο σκεπτικό επιλέχθηκαν οι ειδικότητες που θα εξεταστούν;

Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ενταχθούν όλες οι Ειδικότητες νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013 στις εξετάσεις 1ης Περιόδου 2018, ώστε να μην αποτελεί αδικία ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των αποφοίτων;

Πότε θα ολοκληρωθούν και θα εγκριθούν οι Οδηγοί Σπουδών και η Αντιστοιχία Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για όλες τις Ειδικότητες νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013;

Πότε θα διεξαχθούν ξανά εξετάσεις στις οποίες να μην αποκλείεται καμία Ειδικότητα; 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε σε μια άμεση, δίκαιη και ισότιμη για όλους τους αποφοίτους λύση».

Ομάδα Αποφοίτων ΙΕΚ

Οι απόφοιτοι αναφέρουν πως «για το θέμα έχει δημιουργηθεί και ψήφισμα στον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας εδώ.

Παρακαλούμε όλους να συμβάλουν με την ψήφο τους στο δίκαιο αίτημά μας ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Σας ευχαριστούμε». 

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όλα τα νέα που αφορούν τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr