Διαμαρτυρία αποφοίτων ΙΕΚ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης

Διαμαρτυρία αποφοίτων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ.–

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Ομάδα αποφοίτων ΙΕΚ εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και καλούν τους υπεύθυνους να δώσουν άμεσα λύση σε ένα θέμα που εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό αποφοίτων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, έχουν κάνει πρακτική άσκηση και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ώστε το πτυχίο τους να έχει ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής: 


«Εκατοντάδες- χιλιάδες είναι οι απόφοιτοι νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013, που για ακόμα μία φορά δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, αφού μόνο για 58 Ειδικότητες (13 παραπάνω από πέρσι) έχουν μπει στην διαδικασία εξέτασης. Παρόλο τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν πέρσι από τον Συνεργάτη του Υφυπουργού Παιδείας, Ειδικό σε θέματα ΙΕΚ, πως η επόμενη προκήρυξη εξετάσεων θα αφορά όλες τις ειδικότητες- και μάλιστα πως θα διενεργηθούν τον Ιανουάριο του 2018- κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Οι Οδηγοί Σπουδών και τα Θέματα Εξετάσεων (Ερωτήσεις εξετάσεων) κωλυσιεργούν από το 2013 ακόμα στα γραφεία των υπευθύνων. 

Η παραπλανητική και ασαφής ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στις 14 Αυγούστου για την προκήρυξη εξετάσεων οδήγησε πολλούς αποφοίτους να ξεκινήσουν την διαδικασία συμμετοχής τους στις εξετάσεις, να πληρώσουν τα παράβολα και να ανακαλύψουν στην τελική διαδικασία υποβολής πως δεν έχουν δικαίωμα αφού η ειδικότητά τους δεν ανήκει στις εξεταζόμενες. Φυσικά η απάντηση από το Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν πως η ανακοίνωση είναι σαφέστατη και πως δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε ή να παραπονούμαστε για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού. Μάλιστα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα που απόφοιτοι έχοντας κάνει λάθος και δηλώνοντας τις ειδικότητες Παλαιού Τύπου στον έλεγχο των εγγράφων από τον Οργανισμό ο φάκελός τους κρίθηκε πλήρης. 

Παρακαλούμε οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος να αναλάβει να δώσει λύση άμεσα σε ένα θέμα που εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό αποφοίτων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, έχουν κάνει πρακτική άσκηση και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ώστε το πτυχίο τους να έχει ισχύ.

Αλήθεια, με ποια κριτήρια άραγε επιλέγονται ποιες είναι οι ειδικότητες που θα έχουν αυτό το δικαίωμα;

Γιατί 5 χρόνια τώρα δεν έχουν συνταχθεί οι Οδηγοί Σπουδών και με ποιον τρόπο λειτουργούν τα τμήματα χωρίς αυτούς;

Για ποιο λόγο δεν μπορούν να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα;»

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όλα τα νέα που αφορούν τις Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr