κινητοποιήσεις, Σύλλογος, Οικοτρόφων, ΤΕΙ, Χαλκίδας, στο εσωτερικό, κανονισμό Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας ενάντια στο νέο εσωτερικό κανονισμό

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας ενάντια στο νέο εσωτερικό κανονισμό

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Σύλλογος Οικότροφων της Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας στην έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος για το νέο κανονισμό του ΤΕΙ. Το αγωνιστικό "παρών" στην κινητοποίηση έδωσαν με απόφαση τους ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, καθώς και οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας.

Οι σπουδαστές διεκδίκησαν:


  • Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 200 ευρώ για τους εστιακούς,
  • Να καταργηθεί η ρατσιστική ποσόστωση που πετάει έξω από τις εστίες μετανάστες,
  • Να επινοικιαστούν δωμάτια στην περιοχή για να καλυφθούν όλοι οι σπουδαστές που έκαναν αίτηση καθώς και οι πρωτοετείς

Η Σύγκλητος αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους και οι σπουδαστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα ψυχαγωγίας του ΤΕΙ για να αποφασιστεί το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου για το επόμενο διάστημα.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας σημειώνει:

«Αυτή η κατάσταση είναι γενικευμένη! Είναι τα έμπρακτα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκούν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Είναι οι κατευθύνσεις που δίνει η ΕΕ για την εκπαίδευση. Είναι οι μειώσεις των προϋπολογισμών, το κόψιμο των αποθεματικών των Ιδρυμάτων που δίνονται για την ανάπτυξη της κερδοφορίας μιας χούφτας ανθρώπων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έρχεται αυτός ο κανονισμός μετά από την ψήφιση του πιο βαρβάτου μνημονίου για την Ελλάδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο την ώρα που εμείς και οι οικογένειες μας πάμε από το κακό στο χειρότερο ένα μάτσο επιχειρηματίες-βιομήχανοι και τραπεζίτες γίνονται όλο και πλούσιοι.

Ο δρόμος που διαλέγουμε, ο δρόμος του αγώνα, είναι ο μόνος για τη διεκδίκηση των σπουδών και της ζωής που δικαιούμαστε!

Οργανωμένα, μέσα από τους συλλόγους μας, θα βάλουμε εμπόδια σε ό,τι σακατεύει τα δικαιώματα μας!

Συνεχίζουμε δυναμικά! Η μόνη ελπίδα είναι στους αγώνες!».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr