Φοιτητές καταγγέλλουν βανδαλισμούς στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας

Φοιτητές καταγγέλλουν βανδαλισμούς στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας

Βανδαλισμούς στο χώρο του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας καταγγέλλει πως προκλήθηκαν  ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του Ιδρύματος στα «Φοιτητικά Νέα». 

Άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας προκάλεσαν φθορές ενώ έσπασαν και μία πόρτα δωματίου της φοιτητικής εστίας. 


Ο Σύλλογος παράλληλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί στο συλλαλητήριο των φοιτητών την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 19:30 στα Προπύλαια.

Η καταγγελία του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας στα «Φοιτητικά Νέα»:

Τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος ενημερώθηκε πώς άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, προκάλεσαν φθορές ενώ έσπασαν και μία πόρτα δωματίου της φοιτητικής εστίας. Μας προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι αυτή η ενέργεια έρχεται λίγες μέρες πριν φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ευθύνη για αυτό το περιστατικό δεν βρίσκεται σε κανένα «πανεπιστημιακό άσυλο». Δεν διευκόλυνε το άσυλο τις φθορές και τις καταστροφές αλλά: 

- Το γεγονός ότι εδώ και 6 ολόκληρους μήνες το «αναβαθμισμένο» ΤΕΙ Χαλκίδας δεν έχει καθόλου προσωπικό φύλαξης με συνέπεια όλα τα κτίρια να μένουν συνεχώς αφύλαχτα και ξεκλείδωτα, κάτι που έχει επανειλημμένα καταγγείλει ο Σύλλογος Φοιτητών. 

- Το γεγονός ότι η έλλειψη περιμετρικού φωτισμού στους χώρους γύρω από την Εστία και το ΤΕΙ καθιστά αυτούς τους χώρους επικίνδυνους, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Αυτά και άλλα – όπως το απαραίτητο προσωπικό συντήρησης, καθαριότητας και λειτουργίας του ΤΕΙ και της Εστίας- είναι που λείπουν από τις σχολές μας. Και “μωρά παιδιά” μπορούν να καταλάβουν ότι για αυτές τις ελλείψεις δεν ευθύνεται ούτε το άσυλο, ούτε πολύ περισσότερο οι φοιτητικοί σύλλογοι. 

Οι οικότροφοι των εστιών καθώς και όλοι οι φοιτητές όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθαν αντιμέτωποι με τις υποβαθμισμένες υποδομές σε όλο το πρώην ΤΕΙ, την έλλειψη προσωπικού για την λειτουργία του ιδρύματος, τις απαράδεκτες εικόνες να μετατρέπονται οι διάδρομοι σε λίμνες με την πρώτη βροχή και οι αίθουσες και οι εστίες σε σκουπιδότοπους.

Από τις σχολές και την εστία λείπει προσωπικό, αίθουσες, σύγχρονες υποδομές και όχι τα ΜΑΤ και η καταστολή!  

Να λοιπόν γιατί το ενδιαφέρον της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης για την καθημερινότητα και τα προβλήματα των φοιτητών είναι υποκριτικό! Η δική τους πολιτική δημιουργεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης αποκαλύπτεται επίσης και από το γεγονός ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν εμπόδισε την απαραίτητη διεξαγωγή έρευνας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας διεκδικεί:  

- Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία, την καθαριότητα, την συντήρηση και την φύλαξη του πρώην ΤΕΙ και της Εστίας

- Κάτω τα χέρια από το άσυλο! 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα την Τρίτη 23 Ιούλη, στις 19:30 στα Προπύλαια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr