Εξελέγη πρόεδρος στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Αναμένονται εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας και στη θέση του προέδρου εκλέγεται ο μέχρι τώρα διορισμένος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Αναστασίου με 65 ψήφους έναντι 48 ψήφων που πήρε ο αντίπαλός του Κώστας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 138 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους που είχαν δικαίωμα ψήφου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 126 και στις κάλπες βρέθηκαν 13 λευκά ψηφοδέλτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο δεκαήμερο κορυφώθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα σε υποψηφίους, υπήρξαν παραιτήσεις από τα μέλη του συμβουλίου του ιδρύματος και οι οποίες ανακλήθηκαν στη συνέχεια και μέχρι τώρα αρκετές είναι οι καταγγελίες και οι ενστάσεις από υποψήφιους για την προεδρία.


ΣΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος προκηρύχθηκαν την προηγούμενη βδομάδα οι εκλογές για τη θέση του προέδρου του Τεχνολογικού Ιδρύματος. Τη διεθνή πρόσκληση, που δημοσιοποιήθηκε, υπογράφει ο πρόεδρος του Συμβουλίου δρ Τάσσος Καραγιάννης (καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπρουνέλ του Λονδίνου).

Σύμφωνα με την προκήρυξη της θέσης υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου/πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος μπορούν να θέσουν καθηγητές α' βαθμίδος ΑΕΙ από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, με ελληνική ιθαγένεια, άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία. Υποψηφιότητα μπορούν επίσης να θέσουν με τα ίδια προσόντα και οι Κύπριοι υπήκοοι. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως και την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το Π Δ δημιουργίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι εκλογές Προέδρου έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2013.

Σημειώνεται ότι ο Σωκράτης Καπλάνης, με τούτα και με τ΄άλλα, είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος στη χώρα, με θητεία απο το 2008!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr