Ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Εικόνες από το σημείο

Ύποπτα δέματα εντοπίστηκαν και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Στερεάς ήταν και αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από Ινδία και μάλιστα με δύο πακέτα, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Από Ινδία είχαν σταλεί οι φάκελοι με παραλήπτες Καθηγητές - Κοσμήτορες.


Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου σε Αστυνομία και Πυροσβεστική στη Λαμία, όταν έγινε γνωστό ότι και το ΤΕΙ Στερεάς ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων που είχαν αποσταλεί από την Ινδία και σε κάποιες περιπτώσεις περιείχαν άγνωστη ουσία.

Τα πακέτα μάλιστα για το Ίδρυμα της Στερεάς, ήταν τρία, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος στις 28 Δεκεμβρίου 2018. 

Η ένδειξη στο φάκελο δεν πρόδιδε την ταυτότητα του αποστολέα παρά μόνο ότι είχε ταχυδρομηθεί στην Ινδία, ενώ είχε παραλήπτη ο ένας “Professor” και οι άλλοι δύο “Kosmitor” κατά δήλωση του υπαλλήλου στο πρωτόκολλο.

Τον έναν εκ των δύο φακέλων που απευθύνονταν στους Κοσμήτορες άνοιξε ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Νίκος Στριμπάκος, ο οποίος και δε διαπίστωσε τίποτα ύποπτο σε αυτόν. Περιείχε φυλλάδια θρησκευτικού περιεχομένου στα Αγγλικά και τα Αραβικά και τον πέταξε την ίδια στιγμή. Το ίδιο έγινε και με τον δεύτερο φάκελο και ο τρίτος ήταν αυτός που κατέληξε στη γραμματεία της Πρυτανείας.

Και το εξωτερικό μέρος του τρίτου φακέλου είχε πεταχτεί, ωστόσο ο Πρύτανης Πέτρος Λάμψας είχε κρατήσει το περιεχόμενό του, το οποίο και παρέλαβε η Ασφάλεια Λαμίας για να το παραδώσει στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), που ασχολείται με τα «τρομοδέματα».

Επειδή τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι παραλήπτες τέτοιων δεμάτων ήταν πολλά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έτσι συνειδητοποίησαν και στο ΤΕΙ Στερεάς, ότι ήταν μέρος της ομαδικής αποστολής. Η μέχρι τώρα εξέτασή τους δεν έχει δείξει κάτι επικίνδυνο και στις περισσότερες περιπτώσεις περιείχε μόνο φυλλάδια.

Στην περίπτωση του ΤΕΙ Στερεάς, είχε κάποιο τύλιγμα από δίχτυ, το οποίο είχε ταλαιπωρηθεί από τη διαδρομή που είχε ακολουθήσει. Οι φάκελοι ήταν λευκοί και φαίνεται ότι είχαν ταχυδρομηθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα.

Για την αντιμετώπιση της ελάχιστης έστω πιθανότητας να πρόκειται για βιολογική απειλή, ειδοποιήθηκε η 7η ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο με τον ειδικό εξοπλισμό της και ανέλαβε δράση σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας παρουσία και του Περιφερειακού Διοικητή ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχου Νικόλαου Σπαή.

Στο σημείο ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, Μιχάλης Τσάτσης, η γιατρός του ΤΕΙ Ζέτα Κουτσογιάννη και το ΕΚΑΒ.

Εικόνες από το σημείο

Ύποπτος φάκελος μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Κινητοποίηση των Αρχών

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απαγόρευση εισόδου στο κεντρικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - 5 άτομα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός στις Αρχές: Φάκελοι με σκόνη στο ΕΜΠ και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Αιγαίου και Κέρκυρας - Επτά άτομα στο νοσοκομείο

Στάλθηκε ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής! - Τι έχει γίνει γνωστό

Εντοπίστηκε ύποπτος φάκελος και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας - Στο σημείο ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

photo: lamiareport

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr