Απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ζητάει η Λαμία

Απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ζητάει η Λαμία

Την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο με το οποίο γίνεται αναδιάταξη των ΑΕΙ στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των φορέων στη Λαμία, μετά από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων μεταξύ των οποίων η αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια, ζητούν πλέον την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και την έναρξη συζήτησης από μηδενική βάση, καθώς θεωρούν ότι αυτό που γίνεται στη Στερεά Ελλάδα δεν έχει γίνει σε άλλες περιοχές.


Στη συγκεκριμένη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των ΤΕΙ της Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα των σχολών της Λαμίας, οι οποίοι εκτίμησαν πως το νομοσχέδιο οδηγεί σε φοιτητές «διαφορετικών ταχυτήτων» υποθηκεύοντας το μέλλον τους ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι σχολές μετεξελίσσονται σε πανεπιστημιακού επιπέδου – αντίστοιχη δε μεταχείριση επιφυλάσσεται και στο διδακτικό προσωπικό.

Σημειωτέον ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία των εκπροσώπων των φορέων, να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, συγκέντρωση στα ΤΕΙ της Λαμίας, καθώς και ένα ευρύτερο συλλαλητήριο σε χρόνο που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα, σε αντιστοιχία με τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Βασικό σύνθημα δεν είναι άλλο από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ διαπιστώθηκε ακόμη ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των νομών της Περιφέρειας, με συνέπεια να μην υπάρχει ενιαία άποψη σε περιφερειακό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι με την πρόταση του υπουργείου, γίνεται κατανομή σχολών σε 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα – στο ΕΚΠΑ, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που πλέον επεκτείνονται σε διάφορες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr