Δεν τα βάζουν κάτω οι φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τα βάζουν κάτω οι φοιτητές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι σπουδαστές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που διαμαρτύρονται για το σχέδιο του Υπουργού Παιδείας. Oι Μηχανικοί Πληροφορικής και ηλεκτρονικοί Μηχανικοί που φοιτούν στο ΤΕΙ Λαμίας δηλώνουν πως υπάρχει τεράστιο θέμα αφού χρόνια σπουδών μένουν “ξεκρέμαστα” εφόσον δεν περιλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο για την συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Η αγωνία τους για ένα πτυχίο χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και δυνατότητα ενδεχόμενης αναβάθμισης είναι το μεγάλο άγχος τους όσον αφορά την αναμενόμενη κατάργηση της Σχολής τους και γενικότερα ολόκληρου του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Στερεάς.


Σε μια δυναμική, γεμάτη παλμό κινητοποίηση σήμερα, βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διεκδικώντας καλύτερη αντιμετώπιση από τον Υπουργό Παιδείας. Συμπαραστάτες των σπουδαστών δήλωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, που συναντήθηκαν με αντιπροσωπείες τους και συζήτησαν για τα αιτήματα τους.

Δείτε στο βίντεο την πορεία των φοιτητών και τι δηλώσαν Θ.Καραϊσκος και Ν. Σταυρογιάννης

Η επιστολή διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΤΕΙ

«ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ»

«Διαβάζοντας και αναλύοντας το νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στην κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ΤΕΙ Θεσσαλίας και την απορρόφηση αυτών από τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρατηρήσαμε τα εξής προβλήματα και κενά .

Αρχικά, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο άρθρο 5/παράγραφος 5 που αναλύει τις αντιστοιχίσεις δεν περιλαμβάνει το τμήμα μας (Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε,Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας) σε αντίθεση με ομότιτλα τμήματα όπως του ΤΕΙ Θεσσαλίας (και άλλων) που εντάσσεται στο τμήμα Ψηφιακών συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .Αντί αυτού ,το τμήμα μας αναφέρεται ξεχωριστά στην 6ηπαράγραφο του ίδιου άρθρου στο οποίο γινόμαστε έρμαια ακαδημαϊκών και πολιτικών επιλογών αφού αναμένουμε έως την έκδοση κάποιου προεδρικού διατάγματος .

Επιπλέον υποβαθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του τμήματος μας καθώς το σχέδιο νομού αμβλύνει την διάκριση μεταξύ των αποφοίτων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει διότι το τμήμα μας θα είναι ένα καταργημένο τμήμα του οποίου το πτυχίο θα είναι αμφιβόλου αξίας και εκτίμησης σε σύγκριση με ίδια τμήματα που έχουν το προνόμιο συνέχειας σε πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Οπότε με την μετονομασία του υπάρχοντος τμήματος Πληροφορικής σε τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων ,Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας όπως προβλέπεται το νομοσχέδιο διεκδικούμε άμεσα και την δική μας ένταξη στο παραπάνω τμήμα διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μια τέτοια κίνηση (παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών ,υλικές υποδομές).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ίση αντιμετώπιση και την προβλεψή μας σε άρθρο του νομοσχεδίου για διαδικασία απορρόφησης μας στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας .Το παραπάνω θα πρέπει να ενταχθεί στο νομοσχέδιο πριν την ψήφισή του στις 31 Οκτωβρίου.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Σπουδαστών ΣΤΕΦ ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Εικόνες-Βίντεο: lamianow.gr

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr