Ο υπουργός Παιδείας αλλάζει τον πρόεδρο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας-Χαλκίδας)

Μεγάλες εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμίας-Χαλκίδας), καθώς ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε στην επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ότι σκοπεύει να αλλάξει τον πρόεδρο του Τει Στερεάς κ. Αναστασίου.

Πιο αναλυτικά ανέφερε ότι:

«Αυτό το Τ.Ε.Ι. μας έχει απασχολήσει περισσότερα από τα άλλα. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο (σ.σ. τον π΄ροεδρο), ούτε έχω τίποτα μαζί του, αλλά προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε ποικιλοτρόπως. Πολλές φορές αισθάνεσαι, ότι κάποιος σου εκθέτει ένα πρόβλημα, το οποίο είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και θέλει κάποια χρήματα τα οποία εσύ θα πρέπει να βρεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ακόμη και σε αυτό το επίπεδο»


Ο υπουργός υπογράμμισε τα εξής:

Μάλιστα, στη τακτική σύνοδο των Προέδρων των Τ.Ε.Ι., που ήρθαν και τους είδαμε τον Ιούλιο και είχαν ενσωμάτωση την προστασία αυτού του Ιδρύματος και οι 14 μαζί με την ΑΣΠΕΤΕ και είπαν βοηθήστε αυτό το Τ.Ε.Ι.. Το κάναμε. Κάναμε συσκέψεις επί συσκέψεων, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν μιλώ για την ετοιμότητά του, δεν τον γνωρίζω, ούτε ακούγονται τέτοια πράγματα, αλλά είναι διαχειριστικά αδύναμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είχα πει, ότι αυτόν επειδή το Υπουργείο τον όρισε, με απόφαση θα τον αλλάξουμε. Δεν υπάρχει καθαίρεση, γιατί είχε οριστεί για τρεις μήνες και έχουν περάσει οκτώ με εννέα μήνες, αλλά μπορεί να γίνει.

Η εξέταση της νομοθεσίας, μας έδωσε να καταλάβουμε, ότι με τον τρόπο αυτό θα ορίζαμε έναν καινούργιο του οποίου, πάλι πράξεις θα ήταν προσβλητέες ως εκ δοθείσες από μη νόμιμο όργανο. Άρα, θα θέλαμε μια τροπολογία μόνο γι” αυτό, που θα μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε νομότυπη αλλαγή και αυτό θα το κάνουμε την Τρίτη, δεν γίνεται δηλαδή, θα το τινάξει όλο στον αέρα.

Υπάρχουν ασφυκτικές πιέσεις από όλες τις πλευρές, εντονότερες στην Χαλκίδα, αλλά και στην Λαμία, δηλαδή, δεν είναι ακαδημαϊκού χαρακτήρα, άλλα έχουν χαρακτήρα και διαμαρτυριών της αγοράς. Δεν πληρώνει; Δεν ξέρω ο άνθρωπος, αν τα έχει χαμένα; Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Δεν θέλω να μπω σε μια λογική εξετάσεις, γιατί το κάνει και πώς το κάνει. Ξέρω, ότι εν τέλει δεν μπορεί να διοικήσει το Τ.Ε.Ι. και το Τ.Ε.Ι. είναι σε έκτακτη περίσταση και πρέπει να διοικηθεί. Θα μου πείτε, ότι αυτός που θα βάλουμε θα είναι καλύτερος; Δεν το γνωρίζω.

Θα κάνουμε μια επιλογή από παλιότερους διοικήσαντες το ένα ή το άλλο Ίδρυμα, αλλά εγώ θα προτιμούσα από την Λαμία, δηλαδή, μακριά από τον τόπο της μεγάλης εμπλοκής. Θα σας πω το όνομα και αν δεν υπάρχει καμία αντίρρηση θα το βάλουμε. Δεν ζήτω συν ευθύνη, αλλά κι εγώ πώς θα ορίσω, δηλαδή, πως αυτός δεν μπορεί και αυτός μπορεί. Το μόνο κριτήριο είναι η εμπειρία και η καλή χρηστεί διοίκηση προηγουμένως.

Εμείς θα τη φέρουμε την ρύθμιση, την έχουμε έτοιμη και μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη ρύθμισης και από χθες Δευτέρα θα τον είχαμε αντικαταστήσει. Άρα, μιλάμε για λίγες μέρες καθυστέρηση και ακούγεται αυτή η φωνή από εδώ και το λέω επισήμως, είναι στις αποφάσεις μας και όχι στις προθέσεις μας, απλώς θέλουμε να λύσουμε το διοικητικό αυτό θέμα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr