50 φοιτητές εγκλωβισμένοι στην φοιτητική εστία της Καλαμάτας - Αναβολή εξεταστικής (ΦΩΤΟ)

50 φοιτητές εγκλωβισμένοι στην φοιτητική εστία της Καλαμάτας - Αναβολή εξεταστικής

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους φοιτητές του Ιδρύματος πως, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και μόνο για τα τμήματα της Καλαμάτας, τα μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα να εξεταστούν την 7/9/2016, για όλη την ημέρα, μεταφέρονται για την 22/9/2016, στις ίδιες ώρες και στις ίδιες αίθουσες.

Είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ – Το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο.


Καλά στην υγεία τους είναι και τα 50 παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην φοιτητική εστία της Καλαμάτας, υπογράμμισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το "Πρώτο Θέμα" ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου.

Ο κ. Βελισσαρίου ανακοίνωσε πως η εξεταστική των μαθημάτων αναβλήθηκε, λόγω των γεγονότων.

«Τα παιδιά είναι εντάξει, η στάθμη του νερού έχει κατέβει στο μισό από ότι ήταν το πρωί στις 6:30. Η Καλαμάτα θα κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από ότι έχουν πει. Ήταν μια θεομηνία, ένα ακραίο φαινόμενο. Εδώ υπάρχει ένας προαύλιος χώρος ο οποίος δέχεται πολλά νερά από τις πίσω περιοχές και παρότι ήταν απόλυτα συντηρημένα τα φρεάτια μας, ήταν τόσο πολύ έντονη η βροχή που κατάφερε και πλημμύρισε τον προαύλιο χώρο μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου σε ύψος 1,20 μέτρα περίπου. Μπήκαν τα νερά μέσα στο ισόγειο, τα παιδιά μένουν από τον πρώτο όροφο και πάνω έχουν βγει τώρα στα μπαλκόνια και μιλάμε και συζητάμε, είναι ψύχραιμα.

Οι κλίνες στην εστία είναι 80 και πρέπει να βρίσκονται τώρα μέσα καμιά 50 παιδιά. Η εξεταστική που είχαμε σήμερα αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων και είναι όλοι ψύχραιμοι. Το χειριζόμαστε το θέμα όσο καλύτερα μπορούμε, έχει έρθει η πυροσβεστική με ένα αντλητικό όχημα και έχουμε και εμείς ένα δικό μας και τα νερά σιγά σιγά κατεβαίνουν».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr