ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σεμινάρια για την παραγωγή και τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου (βίντεο)

ΤΕΙ Πελοποννήσου: Σεμινάρια για την παραγωγή και τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου (βίντεο)

Τα μέχρι στιγμής λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου ΠΟΠ «Καλαμάτα» επιχειρούν να διορθώσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (ΤΕΤΡΟ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου και τα οποία απευθύνονται και σε ελαιοτριβείς του νομού.

Τις προηγούμενες ημέρες όπως γράφει το eleftheriaonline, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των σεμιναρίων, κατά την οποία εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, όχι μόνο για τη διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης ποιοτικού ελαιόλαδου, αλλά και για τη διαδικασία επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα, όπου επίσης διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα και παραλείψεις. Μεταξύ άλλων εκτιμάται πως το πρόβλημα εντάθηκε με τη λειτουργία των διφασικών ελαιοτριβείων - και εκφράστηκε προβληματισμός για το μέλλον των επιχειρήσεων.


Όπως επισημάνθηκε από εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, στόχος είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των ερευνητικών ιδρυμάτων, για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί. 

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΤΕΙ Καλαμάτας και, όπως επισημάνθηκε, είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιμόρφωση σε ελαιοτριβείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr