Εκδήλωση στο ΤΕΙ Καλαμάτας με θέμα «Τεχνολογία Ελαιοτριβείων Σήμερα - Ποιότητα Ελαιόλαδου και Αειφορία Ελαιοτριβείων»

Εκδήλωση (open day) με θέμα «Τεχνολογία Ελαιοτριβείων Σήμερα - Ποιότητα Ελαιόλαδου και Αειφορία Ελαιοτριβείων» διοργανώνεται την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί από το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου. 

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Ποιότητα Ελιάς - Λιπών και Ελαιόλαδου, η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις:

1. «Περιγραφή σύγχρονου ελαιοτριβείου από την παραλαβή του ελαιόκαρπου έως και την εξαγωγή του ελαιόλαδου». Παντελής Νικολετόπουλος και Αγγελος Μοχλούλης. 


2. «Διφασική λειτουργία ελαιοτριβείου και οι προοπτικές αειφορίας των  ελαιοτριβείων» Γιάννης Κισσανδράκης και Αγγελος Μοχλούλης. 

Θα ακολουθήσει παρουσίαση σχεδίου Προγράμματος Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης, από τον αναπληρωτή καθηγητή του ΤΕΤΡΟ Πελοποννήσου Γιώργο Ζακυνθινό, με τίτλο «Παραγωγή και Τεχνολογία Ελιάς και Ελαιόλαδου».

Επίσης στο πλαίσιο του μαθήματος «Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων», σε συνεργασία με την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας(ΜΟΚΕ) του ΤΕΙ Πελοποννήσου, θα γίνει εργαστήριο παραγωγής καινοτόμων προϊόντων από σπουδαστές του ΤΕΤΡΟ. Τα προϊόντα θα παρασκευαστούν σε υλοποίηση καινοτόμων προτάσεων που προέκυψαν από ιδέες των σπουδαστών. Είναι προϊόντα που απαντούν κυρίως στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων. 

Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για παρακολούθηση από τους σπουδαστές αλλά και το ευρύ κοινό. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr