ΙΚΥ, Ζυλιέν, 2015, κόστος, σπουδών,Αφρικάνου,φοιτητή, πανελλαδικές,19,8,Ίδρυμα, Κρατικών, Υποτροφιών Το ΙΚΥ θα αναλάβει το κόστος σπουδών του Αφρικάνου φοιτητή που αρίστευσε με 19,8 στις πανελλαδικές

Το ΙΚΥ θα αναλάβει το κόστος σπουδών του Αφρικάνου φοιτητή Ζυλιέν που αρίστευσε με 19,8 στις πανελλαδικές

Ο νεαρός Ζυλιέν είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν λίγες μέρες όταν έγινε ο πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια. O 20χρονος σήμερα Ζυλιέν έφυγε από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011, και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όχι μόνο έμαθε άπταιστα ελληνικά αλλά σήμερα αποτελεί έναν αριστούχο φοιτητή και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για αυτόν.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) διαχρονικά στηρίζει τους νέους και προωθεί ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές. Έτσι, ο νεαρός Ζυλιέν με χορηγία που αφορά το κόστος σπουδών του για ένα έτος εντάχθηκε στην οικογένεια των υποτρόφων του ΙΚΥ. Τον νεαρό πλέον φοιτητή συνδράμει και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρέχοντας στέγη και διαμονή στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας. Σήμερα επισκέφτηκε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εκφράζοντας τη συγκίνηση, τη χαρά και τη δύναμη που άντλησε από τη συμπαράσταση των δασκάλων, των φίλων, των δικών του πλέον ανθρώπων στην Κόνιτσα, το «σπίτι» του, και δήλωσε πανέτοιμος να ξεκινήσει την νέα φοιτητική του ζωή. «Ευχαριστώ την Ελλάδα που με στήριξε. Ευχαριστώ όλους εδώ στην Κόνιτσα, που με βοήθησαν να σταθώ στη ζωή και να προχωρήσω». 


Το ΙΚΥ εύχεται συγχαρητήρια στο Ζυλιεν, καλή αρχή και καλή προόδο στις σπουδές του.

Διαβάστε επίσης: Ο Αφρικανός πρόσφυγας που αρίστευσε με 19,8 στις πανελλαδικές - Σε ποια σχολή πέρασε!

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr