Υπέρ της επαναλειτουργίας του τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Υπέρ της επαναλειτουργίας του τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Υπέρ της επαναλειτουργίας του τμήματος Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης τάσσεται η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) Ηρακλείου, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης. Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) Ηρακλείου είχε αντιδράσει στην αιφνιδιαστική κατάργηση του τμήματος, το 2013, με το σχέδιο Αθηνά.  


Το τμήμα αυτό λειτουργεί στην Κρήτη για πάνω από σαράντα χρόνια και οι άριστα εκπαιδευμένοι απόφοιτοι του συμμετέχουν στον παραγωγικό ιστό της Κρήτης, στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα.

Το τμήμα επιλέγονταν συνειδητά από τους υποψήφιους σπουδαστές, πράγμα που φαίνεται από τις υψηλές βάσεις εισαγωγής και από το μικρό ποσοστό διαρροής και είναι το μοναδικό που καλύπτει τον τομέα των κατασκευών αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε, ότι υπάρχουν πολλοί μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) της Κρήτης, που επιλέγουν το συγκεκριμένο τμήμα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Δυστυχώς, η κατάργηση του τμήματος αναγκάζει τους μαθητές ΕΠΑ.Λ να φοιτήσουν εκτός Κρήτης, λύση με μεγάλο κόστος για τις οικογένειες τους που δυστυχώς δεν μπορούν να το αντέξουν όλες, ή να επιλέξουν άλλη ειδικότητα, πέρα από τα ενδιαφέροντά τους, για να παραμείνουν και να σπουδάσουν στην Κρήτη.

Η ΕΛΤΕΕ Ηρακλείου στηρίζει  την προσπάθεια που γίνεται για την επαναλειτουργία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr