Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τμήμα ΤΕΙ στο Νομό Λασιθίου

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τμήμα ΤΕΙ στο Νομό Λασιθίου

«Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τμήμα ΤΕΙ στο Νομό Λασιθίου», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο, είχε επαφές με κομματικά στελέχη και άλλους τοπικούς παράγοντες στη διάρκεια της παραμονής της. Ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τα Τμήματα ΤΕΙ και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Κουνενάκης της παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα για τα θέματα που αφορούν το Τμήμα ΤΕΙ Αγίου Νικολάου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου απαντώντας στην ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ σχετικά με το τι σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας και ποια είναι η άποψή της για την προοπτική των ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο και τον υπόλοιπο νομό, είπε: «Είπα ένα πράγμα και έχουμε δεσμευτεί γι’ αυτό, ότι δηλαδή, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τμήμα και η δέσμευσή μας είναι αναβάθμιση αυτών που υπάρχουν ήδη. Το τι ακριβώς εννοούμε με την “αναβάθμιση”, θα το δούμε από το ερχόμενο φθινόπωρο και μετά. Σίγουρα, όμως, ειδικά σε αυτήν την περιοχή, το Νομό Λασιθίου, δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τμήμα ΤΕΙ. Γιατί όλη η υπόλοιπη Κρήτη είναι ενισχυμένη με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά το Λασίθι έχει μείνει λίγο παραγκωνισμένο ως προς αυτό.


Ο νομός Λασιθίου έχει ιδιαιτερότητες. Έχει έναν αγροτικό τομέα πάρα πολύ σημαντικό – εκτός από τον τουριστικό – και είπαμε ότι σ’ αυτόν τον τομέα θέλουμε αναβάθμιση».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr