Φοιτητές ΤΕΙ Κρήτης, ανθρωπιστική κρίση, Φοιτητές, ΤΕΙ Κρήτης Φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης "αντιμέτωποι" με την ανθρωπιστική κρίση

Φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης "αντιμέτωποι" με την ανθρωπιστική κρίση

Σε συνέχεια των επιτυχημένων συμμετοχών τους στις προσομοιώσεις (simulation games), "Joint Effort 2015 - Κοινή Προσπάθεια 2015" και "Globe 2015", φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης έλαβαν ξανά μέρος στο simulation game με τίτλο "Joint Εffort 2016", το οποίο προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να βιώσουν πώς οι διεθνείς, οι τοπικές οργανώσεις και ειδικών εργάζονται από κοινού για τη βελτίωση της συνεργασίας για την ανάπτυξη, τη μείωση των αναταραχών, και δίνοντας στους ανθρώπους μια προοπτική για τις χώρες καταγωγής τους.

Στο τρίτο κατά σειρά simulation game, η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης αποτελούμενη από τους: Μαρία Αεράκη, Φάνη- Ιωάννη Γλαρέντζο, Μιχάλη Γούση, Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, Μαρία Χρυσούλα Κατάκη, Ηλία Κουτσό, Ιωάννα Λαζανάκη, Δημοσθένη Σταυρακάκη και Miriam Poehner (φοιτήτρια του OTH-Regensburg, η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της στο τμήμα Διοίκησης του  ΤΕΙ Κρήτης), κλήθηκε να συνεργαστεί με φοιτητές από τα Πανεπιστήμια: OTH-Regensburg, Charles University Prague, BSH Heidelberg και University of Glasgow. Συνολικά περισσότεροι από 40 φοιτητές από τα προαναφερθέντα πανεπιστήμια συνεργάστηκαν κάτω από το σενάριο της προσομοίωσης.


To Θέμα του Σεναρίου ήταν: "Η βελτίωση των μακροπρόθεσμων προοπτικών για τους πιθανούς μετανάστες από την Αφρική στις χώρες τους   μέσω της συνεργασίας για την ανάπτυξη».

Ο ρόλος των φοιτητών ήταν να εξετάσουν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν  χώρες της Αφρικής και πιο συγκεκριμένα  η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, το Μαρόκο, η Νιγηρία και η Δημοκρατία του Σουδάν. Οι μετέχοντες στη προσομοίωση και οι ρόλοι τους έχουν παρατεθεί στο πίνακα:

Η ομάδα φοιτητών από το ΤΕΙ Κρήτης ήταν επικεφαλής συντονισμού και κατεύθυνσης των υπολοίπων. Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Regensburg έπρεπε να τους ενημερώνουν για την υφιστάμενη κατάσταση και την εξέλιξη της. Έτσι, η ελληνική ομάδα είχε αναλάβει τον έλεγχο της ομαδικής συνεργασίας, της ποιότητας των κινήσεων και των αποτελεσμάτων της.  Η ελληνική ομάδα διαχειρίστηκε με επιτυχία το ρόλο της και απέσπασε εξαιρετικά   σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με τους φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης, η εμπειρία της συμμετοχής στο συγκεκριμένο simulation game ήταν μοναδική, καθώς «....μέσω του ρόλου τους έπρεπε να λειτουργήσουν και να αντιδράσουν σε πραγματικό χρόνο, και να συνεργαστούν με διαφορετικά άτομα, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».  

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Υπεύθυνοι Καθηγητές: ο Δρ. Γεώργιος Ξανθός (ΤΕΙ Κρήτης) και ο Dr. Markus Bresinsky (OTH Regensburg).

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΤΕΙ Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr