Επαγρύπνηση, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Αγίου Νικολάου Επαγρύπνηση για το θέμα ενός τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης

Επαγρύπνηση για το θέμα ενός τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης

Το θέμα των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της προοπτικής του υφιστάμενου Τμήματος ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, αλλά και της τύχης του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για ανακατανομή υπέρ του Νομού Λασιθίου των Σχολών του ΤΕΙ Κρήτης, είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου της Τετάρτης. 

Το θέμα εισάγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν αιτήματος της μείζονος μειοψηφίας.


Ο επικεφαλής του «Σύγχρονου Δήμου», πρώην δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, επισημαίνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι «εδώ και μήνες έχει ζητήσει να γίνει ευρεία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, διαπιστώνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν το τοποθετεί στις προτεραιότητές της, ενώ διαχρονικά ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει αγωνιστεί και βοηθήσει στη λειτουργία των Τμημάτων που ιδρύθηκαν εδώ».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «η στάση της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης ήταν και απ’ ό,τι είδαμε παραμένει η συγχώνευση των Τμημάτων του Λασιθίου με τα ανάλογα του Ηρακλείου, όπως διαπιστώσαμε και ως Ομάδα, στις συναντήσεις μαζί τους. Μόνο πως δεν το αποδεχθήκαμε…».

«Το Τμήμα ΤΕΙ Αγίου Νικολάου πάει καλά και με τους εισαχθέντες φέτος έχει 535 φοιτητές, λειτουργεί δε σε ένα χώρο ικανό να δεχθεί περισσότερους σπουδαστές. Είναι σύγχρονο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας», τονίζει ο κ. Κουνενάκης και καταλήγει στο εισηγητικό του σημείωμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο: «Θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να στηρίξει την πάγια στρατηγική και να μην εμφανίζεται χαλαρός και υποχωρητικός στις θέσεις του μηχανισμού του Ηρακλείου. Παράλληλα, οι φορείς, οι βουλευτές, οι πολίτες, χρειάζεται να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα του Λασιθίου».

Περισσότερα νέα που αφορούν το ΤΕΙ Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr