Φοιτητές, ΤΕΙ Ηρακλείου, αξιοποίηση, ενετικών τειχών Φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης προτείνουν την αξιοποίηση των ενετικών τειχών

Φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου προτείνουν την αξιοποίηση των ενετικών τειχών

Τη δική της πρόταση για την αξιοποίηση των ενετικών τειχών καταθέτει στο δήμο Ηρακλείου η παράταξη της ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Η Πρόταση έχει ως εξής:


Με χαρά διαβάζουμε  τις προθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να αξιοποιήσει τα τείχη της πόλης μας καθώς και  τους περιβάλλοντες χώρους , τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου όμως αποτελούν μνημείο αντίστασης και η αξιοποίηση τους δεν μπορεί να είναι σε τοπικό επίπεδο μόνο αφού ανήκουν στην ανθρωπότητα που μάχεται για το δικαίωμα να ζει ελεύθερη, για εμάς η αξιοποίηση τους συνδέεται άρρηκτα με την προστασία τους ως πολιτιστική κληρονομιά σε παγκόσμια κλίμακα.

Ως φοιτητική  παράταξη θεωρούμε ότι η βάση του πολιτισμού μας είναι το δικαίωμα στη ζωή, ζητάμε λοιπόν το μνημείο αυτής της αντίστασης να γίνει φάρος για την ανθρωπότητα και στους χώρους που θα αναπλάσετε να εγκαινιάσουμε ένα μνημείο για τους γενοκτονημένους λαούς. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού.

Η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να βελτιώσει την πόλη μας και εμείς με την σειρά μας  ως νέοι άνθρωποι αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεισφέρουμε σε αυτό, ζητάμε λοιπόν από το διοικητικό συμβούλιο του δήμου μας να εξετάσει ποιος χώρος θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα τέτοια μνημείο προκειμένου να έρθει και να τον ενισχύσει ώστε να τον  παραδώσουμε καλύτερο από ότι τον βρήκαμε στις επόμενες γενιές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr