Σοβαρά προβλήματα, βιωσιμότητας, αντιμετωπίσει, ΤΕΙ Κρήτης Κινδυνεύει η λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης

Σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας αντιμετωπίσει το ΤΕΙ Κρήτης

Σε μια περίοδο που το Τεχνολογικό Ίδρυμα Κρήτης έχει να σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, ένα ακόμα πρόβλημα έρχεται να αποτελέσει θηλιά στο λαιμό του ΤΕΙ.

Πρόκειται για την επιβολή Δημοτικών Τελών στο ΤΕΙ Κρήτης, τα οποία ζητούνται αναδρομικά από το 2009 και μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις φθάνουν σε ύψος τις 860.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι το Ίδρυμα δεν μπορεί να αποπληρώσει το συγκεκριμένο ποσό, ενώ την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Ιδρύματος αναρωτιέται γιατί και πώς ο Δήμος θυμήθηκε ότι υπάρχει το ΤΕΙ και για ποιο λόγο θα πρέπει να πληρωθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό, τη στιγμή μάλιστα που το Ίδρυμα υδροδοτεί με γεώτρηση του Δημοτικό Στάδιο, έχει παραχωρήσει εκτάσεις στο Δήμο Ηρακλείου, έχει επιτρέψει τη διέλευση αγωγών μέσα από ιδιοκτησίες του και δεν ενημερώθηκε ποτέ από καμία δημοτική Αρχή ως τώρα για τις υποχρεώσεις του.


Την ίδια στιγμή, το παράδοξο της υπόθεσης σχετίζεται με το γεγονός ότι από τα πέντε παραρτήματα του ΤΕΙ Κρήτης σε ολόκληρο το νησί, ο μοναδικός Δήμος που αξίωσε τέλη για το Ίδρυμα είναι ο Δήμος Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, οι υπόλοιποι Δήμοι θεωρούν πως το ΤΕΙ πρέπει να εξαιρείται από τα τέλη.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Όπως διευκρινίζεται, σύμφωνα με το prismanews, το ποσό που αξιώνει ο Δήμος Ηρακλείου, ισούται με τον μισό ετήσιο προϋπολογισμό του Ιδρύματος, κάτι το οποίο σημαίνει πως ακόμα κι αν ήταν υποχρεωτική η πληρωμή του, αυτή θα μπορούσε να γίνει εφάπαξ και στη συνέχεια το ΤΕΙ να μη λειτουργήσει ξανά, αφού δεν θα είχε δυνατότητες να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Το θέμα είναι τεράστιας σημασίας, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος πρόκειται να θέσει υπόψη τόσο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Καραντινού, όσο και του ίδιου του Δημάρχου Ηρακλείου, αφού δεν πρόκειται απλά για μια οφειλή, αλλά για μία "θηλιά" που μεταξύ πολλών άλλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη του Ιδρύματος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr