Κίνδυνος, να χαθεί, εξάμηνο,ΤΕΙ Κρήτης, tei cretes,2015,examino Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Κρήτης

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Κρήτης

Με σημαντική καθυστέρηση, λόγω των εκλογών και των διαδικασιών συγκρότησης νέας κυβέρνησης, θα γίνουν οι προσλήψεις συμβασιούχων στα ΤΕΙ, οι οποίες, μάλιστα, θα είναι μειωμένες συγκριτικά με το 2014.

Είσαι φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης; Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης για να μείνεις ενημερωμένος!


Όπως υπογραμμίζει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Ευάγγελος Καπετανάκης, παρότι τα μαθήματα ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου δεν έχει, ακόμη, εκδοθεί η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη εκτάκτων εκπαιδευτικών στα ΤΕΙ, οι οποίοι παραδίδουν έως το 55% των μαθημάτων. Εάν η διαδικασία δεν κινηθεί άμεσα και δεν γίνουν μαθήματα έως τα μέσα Οκτωβρίου, τότε υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο, αφού δεν θα επαρκεί ο χρόνος για να γίνουν 13 εβδομάδες διδασκαλίας μαθημάτων όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, στους προϋπολογισμούς των περισσότερων ΤΕΙ υπάρχουν κονδύλια για την πρόσληψη μόλις του 5%-10% των εκτάκτων εκπαιδευτικών που απαιτούνται για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών τους. Ενδεικτικά, στο ΤΕΙ Κρήτης ενώ θα πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 74 έκτακτοι, τα διαθέσιμα κονδύλια επαρκούν για την πρόσληψη μόλις 4. Οι διοικήσεις καλούνται να καλύψουν τις υπόλοιπες προσλήψεις εκτάκτων από τα ταμειακά υπόλοιπα των ιδρυμάτων, τα οποία σε λίγα ΤΕΙ υπάρχουν. Σε άλλα είναι ανεπαρκή, ενώ σε ορισμένα δεν υπάρχουν καθόλου, γιατί τα πλεονάσματα των προηγούμενων ετών είναι μηδενικά...

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr