Προχωρούν οι εργασίες για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

Προχωρούν οι εργασίες για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

ΤΕΙ Κρήτης: Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ΙΤΕ η τρίτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, έχει αναθέσει τη διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης του ΤΕΙ Κρήτης.

Ακολουθώντας την ημερήσια διάταξη, η Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε το κεφάλαιο της οργανωτικής διάρθρωσης των ακαδημαϊκών μονάδων που θα περιέχει το νέο Ίδρυμα. Η συζήτηση άνοιξε με την εισήγηση των Πρυτανικών Αρχών του ΤΕΙ Κρήτης επί της οποίας αναπτύχθηκε ένας πολύ πλούσιος και γόνιμος διάλογος με πολλά σημεία σύγκλισης αλλά και κάποια σημεία που χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Όλα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ότι οι τελικές προτάσεις θα ισορροπούν μεταξύ της ανάγκης ύπαρξης μιας σαφούς και ξεκάθαρης αναπτυξιακής προοπτικής αλλά και της υποχρέωσης διατήρησης της εσωτερικής ακαδημαϊκής συνοχής του υπό δημιουργία Ιδρύματος, και την διαμόρφωση μιας αρχιτεκτονικής που να επιτρέπει μελλοντικές συνέργειες και συμπληρωματικότητες που να ενισχύουν το συνολικό ακαδημαϊκό οικοσύστημα του νησιού.


Οι εργασίες της Επιτροπής επί του θέματος αυτού θα συνεχιστούν στην επόμενη συνεδρίαση η οποία προγραμματίστηκε για τις 22 Ιανουαρίου 2019

Τα μέλη της Επιτροπής

Ηλίας Γεωργαντάς

Ελένη Βογιατζή

Μανώλης Δρακάκης

Νικόλαος Κατσαράκης

Θρασύβουλος Μανιός

Γεώργιος Παναγιωτάκης

Νεκτάριος Παπαδογιάννης

Ιωάννης Σαριδάκης

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Αναστάσιος Τσίνας

Χρήστος Φλώρος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr