Πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Η σοβαρή εκκρεμότητα για το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης, μετά την κατηγορηματική άρνηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και της συγκλήτου του να δεχθούν συγχώνευση, παραμένει ανοιχτή και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα σε συνάντηση που θα έχει η «επιτροπή Γαβρόγλου», που έχει επιφορτιστεί με αυτό το αντικείμενο.

Η συνάντηση θα γίνει στο ΙΤΕ και θα είναι παρόντα όλα τα μέλη, που είναι σίγουρο ότι θα συζητήσουν και την πρόταση που κατέθεσε χθες η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη για συγχώνευση του με το ΤΕΙ Κρήτης!


Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Ευθεία πρόταση συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το ΤΕΙ Κρήτης κάνει η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, με επιστολή της προς την αρμόδια Επιτροπή “Γαβρόγλου”.  

«Η εκδήλωση αυτή ενδιαφέροντος έρχεται ως συνέχεια σχετικών αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου μας, που μεταξύ άλλων έλαβαν υπόψη και τα δεδομένα της συνάντησης εργασίας μεταξύ εμού της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης κ. Νίκου Κατσαράκη, κατά την οποία κατεγράφη αμοιβαίως η εκτίμηση ότι η συνένωση των δύο Ιδρυμάτων διασφαλίζει και για τα δύο σημαντικότατα οφέλη και αναπτυξιακές προοπτικές», τονίζει στην επιστολή της η Πρύτανις του πανεπιστημίου Αιγαίου προς την Επιτροπή “Γαβρόγλου” και σημειώνει.

Α. Με την παρούσα σας υποβάλλουμε και εγγράφως το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Αιγαίου να συμμετάσχει στο διάλογο που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής σας σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης, με προοπτική τη συνένωσή του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προς μια κοινή δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία και με όρους σεβασμού και προώθησης της επιστημονικής εγκυρότητας και ιδρυματικής ακεραιότητας του ΤΕΙ Κρήτης.

Β. Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε την Επιτροπή σας όπως στο πλαίσιο του έργου της εξετάσει την ανωτέρω πρόταση και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τη δια ζώσης διεξοδικότερη ανάπτυξη των επιμέρους διαστάσεων του θέματος και συζήτηση επ ́ αυτού σε σχετική συνεδρίασή σας».

Η Πρύτανις του παν. Αιγαίου κλείνει την επιστολή της τα εξής: «Με ιδιαίτερη εκτίμηση αναμένουμε τη θετική σας απόκριση».

Η πρόταση έχει προκαλέσει σκεπτικισμό τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο, καθώς τα συμφέροντα των τμημάτων στους δύο νομούς δεν είναι απαραίτητα… συμβατά. Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον θα έχει η σημερινή συζήτηση στην επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους εξής:

• Γεωργαντάς Ηλίας, Γενικός Γραμματέας ΥΠΠΕΘ και καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

• Βογιατζή Ελένη, καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλίας,

• Δρακάκης Μανώλης, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

• Κατσαράκης Νικόλαος, Πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

• Μανιός Θρασύβουλος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

• Παναγιωτάκης Γιώργος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών,

• Παπαδογιάννης Νεκτάριος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης,

• Σαριδάκης Ιωάννης, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης,

• Ταβερναράκης Νεκτάριος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ι.Τ.Ε.,

• Τσίνας Αναστάσιος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

• Φλώρος Χρήστος, Αντιπρύτανης ΤΕΙ Κρήτης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr