Συνεργασία μεταξύ Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και ΤΕΙ Κρήτης

Συνεργασία μεταξύ Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας και ΤΕΙ Κρήτης

Υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας, μεταξύ του ΤΕΙ Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Δευτέρας, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι η από κοινού οργάνωση διδακτορικών σπουδών, καθώς και η από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών και εκπαιδευτικών δομών στον Αγροδιατροφικό τομέα, με κεντρικό άξονα το Αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο. 


Το Αγρόκτημα βρίσκεται σε μια έκταση που ξεπερνά τα 100 στρέμματα και θα αναβαθμιστεί, προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αγροδιατροφή στην Κρήτη, τη χώρα και ολόκληρη τη Μεσόγειο. 

Εκεί σχεδιάζεται να ενταχθούν δράσεις οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από επιδεικτικούς αγρούς και ρομποτικά συστήματα υποστήριξης των καλλιεργειών, βιολογικές καλλιέργειες, καθώς και δράσεις οι οποίες σχετίζονται με τη μοριακή βιολογία και τη γενετική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Φωτάκης, αρμόδιος για την έρευνα και την καινοτομία, όπως γράφει η Εφ. Συν. αναφέρθηκε στον τρόπο και στη διαδικασία υλοποίησης των δυο αυτών μνημονίων συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην από κοινού ανάπτυξη ενός Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης στον αγροδιατροφικό τομέα, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πλέον ισχυρά χρηματοδοτούμενους τομείς έρευνας από το πρόγραμμα, «Ερευνώ, Καινοτομώ, Δημιουργώ», της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο βρίσκεται και ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ο οποίος θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, όπου αναμένεται να διατυπωθούν οι εκτιμήσεις της κοινότητάς του για το μείζον ζήτημα των συγχωνεύσεων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr