Αυτοματοποίησε την διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών του το ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης πρωτοπορεί για μία ακόμα φορά και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και τεχνολογιών αυτοματοποίησε τη διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών του. Καθένας από τους 2.238 νέους φοιτητές έλαβε προσωπικό email καθώς και sms μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με το σύνδεσμο πρόσβασης στην εγγραφή του. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συμπληρώσουν και να εκτυπώσουν ακόμα και από το σπίτι τους τα έγγραφα, τα οποία θα καταθέσουν στις γραμματείες των σχολών που πέτυχαν μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο εγγραφής.

Με την εγγραφή τους αποκτούν αμέσως και λογαριασμό στο my.TEIcrete.gr που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις φοιτητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες (πάσο, βιβλία, μαθήματα, σημειώσεις, email@edu) και αποτελεί το εφαλτήριο για ένα άνετο, αλλά δυναμικό ξεκίνημα για το συνειδητοποιημένο φοιτητή του ΤΕΙ Κρήτης.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος υποδοχής των νέων φοιτητών και των συνοδών τους στην είσοδο του campus του Ηρακλείου και των Χανίων, ο οποίος θα λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια των εγγραφών (15– 26/9, 9:00-14:00) και θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην προετοιμασία εγγραφής, καθώς και ενημέρωση για θέματα ακαδημαϊκής φύσεως και υπηρεσιών παροχής (π.χ. σίτιση, στέγαση, αθλητισμό και ψυχαγωγία) που συνοδεύουν και διευκολύνουν τη φοιτητική τους πορεία.


Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης, Αναπληρωτή Προέδρου Ιωάννη Κοπανάκη, «Σκοπός μας είναι οι φοιτητές να ξεκινούν την επαφή τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενημερωμένοι, χωρίς περιττές και χρονοβόρες διαδικασίες, εστιασμένοι στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ένταξη στον ακαδημαϊκό χώρο και η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα δημιουργεί συχνά ανησυχίες και προβληματισμούς που η οργάνωση του ιδρύματος, οι προσφερόμενες υπηρεσίες και η παρουσία στελεχών και καθηγητών συμβάλει στην εξάλειψή τους.»

Όλη η σχετική με τις εγγραφές πληροφορία καθώς και οδηγίες μπορούν να βρεθούν στο www.teicrete.gr/reg καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ. www.facebook.com/teicrete)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr