Αυτή είναι η κρατική επιχορήγηση του ΤΕΙ Κρήτης

Αυτή είναι η κρατική επιχορήγηση του ΤΕΙ Κρήτης

Με προτεραιότητα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του, κυρίως με την προσέλκυση έκτακτου προσωπικού, το ΤΕΙ Κρήτης προσπαθεί να διαχειριστεί την ετήσια κρατική επιχορήγηση που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά, στα ΤΕΙ της χώρας δόθηκαν 46,5 εκατομμύρια ευρώ, για τις λειτουργικές δαπάνες 25.440.000 €, για τις δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού 796.000 € και για τη σίτιση δόθηκε το ποσό των 20.360.000 €.


Για το ΤΕΙ Κρήτης, δίνονται 2.150.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες, 42.000 ευρώ για το έκτακτο προσωπικό και 1.500.000 ευρώ για τη σίτιση.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρύτανης του Ιδρύματος , κ. Νίκος Κατσαράκης, ο τακτικός προϋπολογισμός για το 2018 κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, όσο αφορά στο κομμάτι των λειτουργικών δαπανών και της σίτισης.

Πέρσι, όμως, η επιχορήγηση για τους έκτακτους ήταν μηδενική. Σημειώνει πως λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας, μετά από αίτημα της πρυτανικής αρχής, είχε δώσει στο ΤΕΙ Κρήτης μία έκτακτη επιχορήγηση ύψους 600.000 ευρώ για να καλύψει εκπαιδευτικές ανάγκες, κυρίως μέσα από την απασχόληση έκτακτου προσωπικού.

Για το θέμα των διδασκόντων, ο κ. Κατσαράκης αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, συνολικά, 27 θέσεις ΔΕΠ στο ΤΕΙ Κρήτης. Ήδη, έχουν ορκιστεί κάποιοι καθηγητές ενώ ως το Πάσχα αναμένεται να έχει γίνει η κατανομή των υπόλοιπων θέσεων στα τμήματα του Ιδρύματος.

Σημειώνεται πως στον τακτικό προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται δαπάνες για τη στέγαση των φοιτητών, τα συγκεκριμένα κονδύλια προέρχονται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ( ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Σε Ηράκλειο και Σητεία, το Ίδρυμα διατηρεί εστίες, ενώ νοικιάζει δωμάτια σε Ρέθυμνο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο. Γίνεται προσπάθεια, ιδιαίτερα στα Χανιά, όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, να υπάρξει συνεννόηση με ξενοδοχείο  ενώ υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθούν εστίες και εκεί. Στα Χανιά, την καλοκαιρινή περίοδο, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια, λόγω του γνωστού προβλήματος ενοικίασης ακινήτων μέσω πλατφόρμας για τουριστική χρήση.

«Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο, όμως το 2018 θα καλύψουμε τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες», σημειώνει ο κ. Κατσαράκης.

Διεθνής ερευνητική επιτυχία από το ΤΕΙ Κρήτης

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr