ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Κατάργηση του ΤΕΙ Κιλκίς προβλέπει η πρόεδρος του

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Κατάργηση του ΤΕΙ Κιλκίς προβλέπει η πρόεδρος του

Θέμα όχι απλώς υποβάθμισης αλλά και αυτής ακόμη της κατάργησης του ΤΕΙ Κιλκίς ανακύπτει απο τα κριτήρια λειτουργίας τέτοιων ιδρυμάτων, τα οποία έθεσε η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς τους τρείς βουλευτές του νομού του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, του δυο δημάρχους του νομού και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κιλκίς η πρόεδρός του ιδρύματος Βενετία Κουτσού στα εν λόγω κριτήρια συγκαταλέγονται:


- Η προυπόθεση εννέα μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε ένα τμήμα ΤΕΙ να διατηρεί την αδυναμία του και αυτήν την στιγμή το ΤΕΙ Κιλκίς στελεχώνουν μονον δύο.

- Η γεωγραφική θέση με το ΤΕΙ Κιλκίς να ευρίσκεται στην περιφέρεια σε αρκετή απόσταση από εναν φυσικό ακαδημαικό χώρο.

Όπως λοιπόν καταδεικνύεται απο αυτά τα δύο κριτήρια, το ΤΕΙ Κιλκίς αντιμετωπίζει ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

Το οξύμωρο σχήμα στην περίπτωση είναι, οτι εξ αιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων το υπ’αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολούσε έως τώρα το ΤΕΙ Κιλκίς ήταν η μη μετεγκατάστασή του στις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που ανεγέρθηκαν γι” αυτόν τον σκοπό έναντι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητου κόστους.

Τώρα με τα κριτήρια λειτουργίας τα οποία έθεσε η επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής ο κίνδυνος είναι δηλός:

Και να καταργηθεί το ΤΕΙ Κιλκίς και να «πάει στράφι» το έργο του κτιρίου του!

Εννοείται δε, το ότι έως σήμερα το ΤΕΙ Κιλκίς εξακολουθεί να στεγάζεται στις ανεπαρκείς για αυτό εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ λειτουργεί επιβαρυντικούς ενισχύοντας δηλαδή τα κριτήρια για την κατάργησή του τα οποία ίσως να μην είχαν τόσο δραματική σημασία, αν το ίδρυμα λειτουργούσε στο νεοδόμητο κτίριό του.

Στην επιστολή της προς τους εκπροσώπους των αρμόδιων τοπικών αρχών η κ. Κουτσού αναφέρει και τα εξής:

«….το τμήμα, με 450 περίπου ενεργούς φοιτητές, εθνικές και διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές αποτελεί το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα στον «χάρτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της ένδυσης και για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με τον σύνδεσμο επιχειρήσεων πλεκτικής και ετοίμου ενδύματος και την ελληνική ομοσπονδία γούνας».

Χρειάζονται περισσότερα για να «ξεσηκωθούν» οι παραλήπτες της επιστολής και να «κινήσουν γη και ουρανό» για την αποτροπή αυτής της δυσάρεστης για τον τόπο εξέλιξης που θα καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του και θα συμβάλει στην περαιτέρω υποβάθμισή τους. Αντιδράσεις εκ μέρους των σίγουρα θα υπάρξουν.

Εκείνο, όμως που «μετρά» τούτη την ώρα είναι…οι δράσεις. Αυτές περιμένουν εναγωνίως τόσο το ίδιο το ΤΕΙ Κιλκίς όσο και η τοπική κοινωνία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr