Λουκέτο στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες Λουκέτο στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες

Λουκέτο στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν την Τρίτη για το τμήμα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης του ΤΕΙ κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των τελευταίων φοιτητών. Το τμήμα που ξεκίνησε από το 2009 προσέλκυσε εκατοντάδες φοιτητές ενώ ήταν το μοναδικό ανάλογο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Βόρειο Ελλάδα.

Σφοδρή επίθεση εναντίων της ΥΜΑΘ κ. Μαρίας Κόλλια και της Βουλευτή Σερρών κ. Αφροδίτης Σταμπουλή εξαπέλυσε πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πασχαλούδης. Ό λόγος είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην συμπεριλάβει στα νέα μηχανογραφικά των Πανελλαδικών εξετάσεων το τμήμα Εσωτερικής Διακόσμησης του ΤΕΙ Σερρών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε λουκέτο.


Συγκεκριμένα ο κ. Πασχαλούδης κατηγόρησε τους Σερραίους κυβερνητικούς ότι ενώ προεκλογικά δήλωναν ότι συμπαραστέκονται στο ΤΕΙ μετά τις εκλογές είναι στην κυριολεξία εξαφανισμένοι. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Εσωτερικής Διακόσμησης δημιουργήθηκε με ενέργειες του τέως υπουργού κ. Αχιλλέα Καραμανλή στην τελευταία κοινοβουλευτική του θητεία(2007-2009) και επί κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω τμήμα ενώ ήταν ιδιαίτερα υψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών και είχε υψηλή βάση εισόδου, δεν συμπεριλαμβάνεται στα νέα μηχανογραφικά.

Λουκέτο στο τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr