Φοιτητές ΤΕΙ Σερρών: Να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση περί ακύρωσης μαθημάτων των εξεταστικών περιόδων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2018

Φοιτητές ΤΕΙ Σερρών: Να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση περί ακύρωσης μαθημάτων των εξεταστικών περιόδων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2018

Να διαλευκανθεί πλήρως και να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που απαιτούσε ανταλλάγματα, προκειμένου οι σπουδαστές να περάσουν τα μαθήματά του, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΤΕΙ Σερρών.

Παράλληλα απαιτούν να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση της Συγκλήτου για επανάληψη της εξέτασης στα μαθήματα του συγκεκριμένου καθηγητή και να συγκροτηθεί επιτροπή από καθηγητές του Τμήματος για την αναβαθμολόγηση των γραπτών.


Η ανακοίνωσή αναφέρει:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που απαιτούσε οικονομικά και σεξουαλικά ανταλλάγματα, προκειμένου οι σπουδαστές να περάσουν τα μαθήματά του. Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής, σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους "έκοβε" σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους, εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλουν χρηματικά ποσά που, ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Φυσικά, τα γεγονότα αυτά δε μας κάνουν να "πέφτουμε και από τα σύννεφα". Υπάρχει το έδαφος που "θρέφει" τέτοια περιστατικά διαφθοράς και αυτό είναι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, στο οποίο οι φοιτητές λογίζονται ως πελάτες, η γνώση και η έρευνα ως εμπορεύματα από τα οποία κερδοφορούν οι επιχειρήσεις, ενισχύεται η διαπλοκή καθηγητών-εταιριών.

Σε συνέχεια των εξελίξεων με τον καθηγητή-φακελάκη του ΤΕΙ Σερρών ήρθε η απόφαση της συγκλήτου να ακυρώσει τις δύο τελευταίες εξεταστικές των μαθημάτων του. Το παραπάνω έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα σε αποφοίτους, που ουσιαστικά μέσα από την απόφαση αυτή ακυρώνεται το πτυχίο τους. Συγκεκριμένα, η σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση των εξεταστικών του Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2018 και όρισε εμβόλιμη εξεταστική όσον αφορά τα μαθήματα του εν λόγω καθηγητή στις 23 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια απόφαση άδικη για τους δεκάδες φοιτητές που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες για να πάρουν το πτυχίο τους, πολλοί έχουν αποφοιτήσει, εργάζονται ή κάνουν μεταπτυχιακό και τώρα υποχρεούνται να αναβάλλουν λίγο ακόμα τα όνειρα τους και να ξαναδοκιμαστούν στα μαθήματα αυτά. Καθιστά συλλήβδην όλους τους σπουδαστές συνυπεύθυνους ενώ είναι τα θύματα αυτού του κυκλώματος.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στο ΤΕΙ Σερρών απαιτούμε:

  • Να διαλευκανθεί πλήρως και να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση.
  • Να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση της Συγκλήτου! Να συγκροτηθεί επιτροπή από καθηγητές του Τμήματος για την αναβαθμολόγηση των γραπτών, ώστε όσοι πράγματι έχουν προβιβάσιμο βαθμό να τους αναγνωριστούν τα μαθήματα και όσοι όχι να τα ξαναδώσουν κανονικά, όπως προβλέπεται».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr