σχέσεις Ιονίου Πανεπιστημίου, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Νέα αρχή στις σχέσεις Ιονίου Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Νέα αρχή στις σχέσεις Ιονίου Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθηγητή Ιωάννη Δραγώνα συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Την συζήτηση, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, απασχόλησε η συνεργασία μεταξύ των τριών πλευρών, αλλά και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) μέσω προγραμματικής σύμβασης με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα συμβάλλουν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Ευτυχής για τη συνάντηση δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που καλωσόρισε τους δύο πανεπιστημιακούς και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή, τόσο μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Ιονίων Νήσων όσο και με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έπρεπε να είχε συντελεστεί από καιρό.

Υπογράμμισε δε ότι από κοινού Περιφέρεια και τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, την τόνωση της έρευνας και την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων και πρακτικών.

Το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοικτό σε συνεργασίες και η Περιφέρεια καλείται να διαδραματίσει έναν νέο ρόλο δήλωσε από την πλευρά του ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλης Χρυσικόπουλος, ενημερώνοντας τον Περιφερειάρχη για σειρά δράσεων, συνεδρίων και φεστιβάλ που ετοιμάζει το πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλά και για τα διασυνοριακά προγράμματα στα οποία συμμετέχει.

Ο κ. Πρύτανης υπογράμμισε ότι από την πλευρά του το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ζήτησε την αρωγή του Περιφερειάρχη, καταθέτοντας - από κοινού με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – προτάσεις στους τομείς της πρωτογενούς ανάπτυξης, του πολιτισμού, της αντιμετώπισης των σεισμών, του περιβάλλοντος κλπ.

Την πολύ σημαντική στιγμή στην ανάπτυξη της συνεργασίας των τριών πλευρών επεσήμανε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ιωάννης Δραγώνας, εξηγώντας ότι όλες οι προτάσεις και δράσεις που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν θα γίνουν με ίδια μέσα, βασίζονται στην αρχή της κοινωνικής οικονομίας και στοχεύουν στην τόνωση της έρευνας και της οικονομίας.

Ο κ. Δραγώνας δήλωσε στον Περιφερειάρχη ότι το ΤΕΙ βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας στην παροχή τεχνογνωσίας και σε ότι συνεργασία ζητηθεί .

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, μετά από αίτημά του, τόσο με τα μέλη της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, όσο και με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προκειμένου συζητηθούν οι τομείς συνεργασίες, να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις για το μέλλον και να επισημοποιηθεί η νέα σελίδα στις σχέσεις Περιφέρειας – Ιονίου Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr