Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 31 Μαρτίου για το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που υπογράφουν ο Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος, ο Γιώργος Κατσιβέλης Α/Δ ΔΕ Παλικής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Διονύσιος Αραβαντινός, Γεράσιμος Δημητράτος, Ηλίας Παρίσης και Βασίλης Ρουχωτάς, ανακοίνωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς, αναφέροντας τα εξής:

«Μετά την έωλη και απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με τα εν λειτουργία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της 17ης Μαρτίου σε συνδυασμό:


1. με την πεισματική άρνηση επί τρίμηνο του υπουργού Παιδείας να δεχθεί και να συζητήσει το θέμα των τμημάτων ΤΕΙ της Κεφαλονιάς με τον Δήμαρχο και την ορισμένη από το Δημοτικό συμβούλιο επιτροπή

2. και την δήλωση του Πρωθυπουργό περί απορροφήσεως του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το Πανεπιστήμιο Ιονίου η οποία έγινε στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του πρόσφατου περιφερειακού αναπτυξιακού συνέδριου.

Η επιτροπή η οποία είχε οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Μαρτίου και εξέτασε διεξοδικά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε ότι όλες οι ανωτέρω δηλώσεις και παραλείψεις κατατείνουν στο οριστικό κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.

Κατόπιν τούτου η επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή, εζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Μαρτίου για το θέμα και καλεί την Βουλευτή Α.Θεοπεφτάτου, τον Περιφερειάρχη Θ.Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Δρακουλόγκωνα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους των κομμάτων, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να παραστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την χάραξη κοινής πορείας δράσης στο θέμα».

Τα επόμενα βήματα για την ενοποίηση Ιονίου Πανεπιστημίου με ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr