Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης για τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης για τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, σας ενημερώνουν ότι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθεί στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης η Ημερίδα Πρακτικής Άσκησης, στην οποία εκπρόσωποι των εταιρειών που θα πάρουν μέρος, θα παρουσιάσουν ένα σύντομο προφίλ της εταιρείας τους και μία περιγραφή των θέσεων Πρακτικής Άσκησης που προσφέρουν μέσω των οποίων καλύπτουν και τις ανάγκες τους σε προσωπικό, με την πρόσληψη για κανονική απασχόληση πολλών φοιτητών και αποφοίτων.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ


Θα προηγηθεί η Παρουσίαση του Technopolis Cluster. Το Technopolis Cluster είναι μια Καινοτομική Συστάδα Επιχειρήσεων Τεχνολογικών Υπολογιστικού Νέφους IBC3, το οποίο έχει ιδρύσει η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με εταιρείες πληροφορικής και ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό την ανάδειξη της βιομηχανίας λογισμικού σε στρατηγικό κλάδο για τη Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελλάδα.

Μέλη του «Technopolis Cluster» είναι οι εξής εταιρίες: LOGISMOS, MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, Oktabit, COMPUTER TEAM, MIK3, INFOδημ. M_Sensis, Veltio, Vidavo, EPSILON NET, DataScouting, INVENTICS, Link Technology, Computer Life, Singular Logic, Softworks, Space Hellas, The Second Method, Gnomon, Intrasoft, Neuropuplic, Dotsoft, Dataverse, Emisia, ENTRANET, Apifon, ATLANTIS ENGINEERING, Elvis, Byte, ΕΠΙ ΣΥΣΤΕΜΣ.

Συμμετέχουν, επίσης τα ακαδημαϊκά ιδρύματα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, City College, ACT καθώς και το Ερευνητικό Ινστιτούτο ΕΚΕΤΑ.

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει υπογράψει πρόσφατα Σύφωνο Συνεργασίας με το διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο CERN, με το οποίο θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, αλλά και η απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο περιορισμός του brain drain και η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με κάποιες εταιρίες μέλη του Cluster στο επίπεδο της Πρακτικής Άσκησης, με τη συμμετοχή των εταιριών στις Ημερίδες Πρακτικής Άσκησης που διοργανώνουμε στην αρχή κάθε εξαμήνου. Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία αυτή να επεκταθεί σε περισσότερες εταιρίες του Cluster και σε περισσότερα επίπεδα, όπως την εκπόνηση Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών από Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματός μας σε εφαρμογές που θα είναι χρήσιμες σε κάποιες εταιρίες-μέλη του Cluster, την υλοποίηση projects από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματός μας καθώς και σε κοινά ερευνητικά προγράμματα με συνεργασία εταιριών του Cluster με το Τμήμα μας.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης και Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙΘ, Γουλιάνας Κώστας: Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε την Πρακτική σας Άσκηση αυτό το Εξάμηνο, καλό θα ήταν να παραβρεθείτε στην Ημερίδα για να ενημερωθείτε για τις Θέσεις Πρακτικής Άσκησης. Αν όχι, μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Technopolis Cluster.

Θέσεις πρακτικής άσκησης μπορείτε να δείτε στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr