ψύχος, φοιτητές, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Μέσα στο ψύχος είναι εδώ και τέσσερα χρόνια είναι οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Μέσα στο ψύχος είναι εδώ και τέσσερα χρόνια είναι οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζει, γεγονός της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό υπόμνημα του Ιδρύματος, εδώ και τέσσερα χρόνια το ΤΕΙ στο οποίο φοιτούν πάνω από 16.000 φοιτητές παραμένει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που κρατούν όμηρους στο ψύχος φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Φωκάς επισημαίνει τα εξής: «Προφανώς η εκπαίδευση σε συνθήκες… Σιβηρίας εντάσσεται στον άξονα της ¨ακαδημαϊκής και δημοκρατικής επανεκκίνησης των Ιδρυμάτων¨ που είχε εξαγγείλει περιχαρής ο υπουργός Παιδείας τον Οκτώβριο του 2015. Είναι ντροπή εν έτει 2016 το ΑΤΕΙ να λειτουργεί κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες. Επιτέλους, ας στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία με έργα και όχι μανιφέστα της δεκάρας».   


Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης του κ. Φωκά:

«Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Χωρίς πετρέλαιο για τέταρτο συνεχόμενο χειμώνα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης»

Είναι απαράδεκτο να παραμένει επί τέσσερα χρόνια χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν περίπου 16.000 φοιτητές και το προσωπικό του καταβάλει αδιάκοπες προσπάθειες να το διατηρεί ανταγωνιστικό μέσω των διεθνών συνεργασιών και των επιστημονικών συνεργειών που έχει αναπτύξει. Σημειωτέον, ότι για το έτος 2013 συμπεριλήφθηκε στο 10% των κορυφαίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ όλων των ΤΕΙ της χώρας και  πέρυσι τη δεύτερη θέση.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό υπόμνημα του Ιδρύματος, τα μαθήματα διεξάγονται κάτω από συνθήκες πολικού ψύχους το χειμώνα, απαράδεκτες τόσο για το μεγάλο αριθμό φοιτητών όσο και για το προσωπικό του Ιδρύματος. Συναφώς, εκτός από τους χώρους διδασκαλίας του Ιδρύματος η απουσία πετρελαίου θέρμανσης έχει παγώσει και τις εστίες των φοιτητών.  

Το πρόβλημα της απουσίας θέρμανσης είναι ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας πετρελαίου και για το οποίο έχουν εξαντληθεί όλα τα επίπεδα παρεμβάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από πλευράς διοίκησης του ΑΤΕΙ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να επιλύσετε οριστικά το πρόβλημα της θέρμανσης στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;

Ο ερωτών βουλευτής

Αριστείδης Χ. Φωκάς

Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ένωση Κεντρώων»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr