Έκρηξη σε εργαστήριο σε ΤΕΙ - Στο νοσοκομείο έξι φοιτητές και ο καθηγητής

Έκρηξη σημειώθηκε στις 10 το πρωί, στο εργαστήριο του ΤΕΙ Τεχνολογίας και Τροφίμων, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Λόγω της έκρηξης προκλήθηκε πυρκαγιά και στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβουν, γιατί η φωτιά είχε ήδη σβηστεί όταν έφτασαν στο εργαστήριο.

Λόγω της έκρξης, που σημειώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, και της πυρκαγιάς που ακολούθησε, χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο συνολικά επτά άτομα, ανάμεσα στα οποία οι έξι είναι φοιτητές και ο ένας ο καθηγητής του μαθήματος.

Η ανακοίνωση:


«Σήμερα 23/10/2014 και περί ώρα 10.00 στο Εργαστήριο Μελέτης Φυσικοχημικών Παραμέτρων στο νέο κτήριο του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων της Σ.ΤΕ.Γ.ΤΕ.ΤΡΟ.Δ. και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, λόγω αστοχίας υλικού γυάλινου εργαστηριακού περιέκτη έγινε εκτόνωση και απαγωγή αερίου υπό πίεση, με αποτέλεσμα να προκληθεί θραύση εργαστηριακού υλικού και μικρού βαθμού ανάφλεξη εργαστηριακού πάγκου η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του εργαστηρίου, με τη χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων. Για προληπτικούς λόγους οι φοιτητές και το προσωπικό που παρευρίσκονταν στο χώρο υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο και αποχώρησαν χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.»

Για το γεγονός διατάχθηκε από τη Διοίκηση του ΑΤΕΙ/Θ Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Διαβάστε Επίσης: Κινητοποιήσεις Φοιτητικών Συλλόγων...

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr