Φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των αγροτών εξέδωσε ο Σύλλογος Φοιτητών των εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Mε αφορμή το ξεκίνημα του αγώνα των αγροτών με τα μπλόκα 23 Ιαν 2017 δηλώνουμε την στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους. Πολλοί από εμάς που διαμένουμε στις εστίες ανήκουμε σε αγροτικές οικογένειες και οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα των γονιών μας για την επιβίωση.

Όπως το 2012- 2013 με το σχέδιο Αθηνά οι γονείς μας αγρότες στάθηκαν στον πλευρό μας προκειμένου να μην περάσει το κλείσιμο σχολών στα ΤΕΙ, έτσι και εμείς είμαστε στο πλευρό τους για να παλέψουμε ενάντια στα αντιαγροτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Οι ίδιες αιτίες που μας αναγκάζουν να πληρώνουμε για τις σπουδές μας, για ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα ή για μια δουλειά 200 – 300€, χωρίς δικαιώματα και ασφάλιση, οι ίδιες αιτίες είναι αυτές που θέλουν να ξεκληρίσουν την μικρομεσαία φτωχή αγροτιά.


Ο αγώνας των οικογενειών μας μικρομεσαίων φτωχών αγροτών για μείωση του κόστους παραγωγής, για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά & προνοιακά δικαιώματα, για κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από τις καιρικές συνθήκες κλπ είναι αγώνας για να μπορούν να μείνουν στο χωράφι και να καλλιεργούν.

Αν τελικά τα μέτρα που προωθούνται εφαρμοστούν οι οικογένειες μας δεν θα μπορέσουν όχι μόνο να μας σπουδάσουν αλλά ούτε να επιβιώσουν».

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ Θεσσαλίας πατώντας εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr