Στο απροχώρητο η κατάσταση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρουν φοιτητές

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρουν φοιτητές

Στην κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρθηκαν σε σχετική συνέντευξη τύπου τα μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που έχουν εκλεγεί με την ΠΚΣ στις σχολές του Ιδρύματος, εξαπολύοντας παράλληλα ολομέτωπη επίθεση στην παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορώντας τη για αδράνεια έναντι των προβλημάτων.

Όπως ανέφεραν στο πλαίσιο της συνέντευξης, η Χρυσάνθη Αναγνώστου και ο Γιάννης Παπακώστας «η κατάσταση στο ΤΕΙ έχει αρχίσει να φτάνει στο απροχώρητο από πέρσι που πάρθηκαν τα αποθεματικά του Ιδρύματος. Μαζί με την απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και την συνταξιοδότηση κάποιων καθηγητών μας οδήγησαν σήμερα να έχουμε μεγάλη έλλειψη καθηγητών, ελλείψεις στα αναλώσιμα στα εργαστήρια.


Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Επιβαρύνθηκε επίσης η κατάσταση με τις δωρεάν εστίες που δεν υπάρχουν για όλους (για ακόμη μια χρονιά μένουν έξω 110 άτομα από αυτούς που έκαναν αίτηση, και φυσικά πέρα από τα 400 παιδιά που δικαιούνται εστία οι υπόλοιποι αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε). Πληρώνουμε ακόμη για σημειώσεις, μεταφορικά και σίτιση –καθώς κι εκεί μόνο 3000 δικαιούνται κάρτα σίτισης, από τους 16000 ενεργούς φοιτητές)».

Η Χρ. Αναγνώστου και Γιάννης Παπακώστας εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στη ΣΕΥΠ και ΣΔΟ στη συνέντευξη τύπου

Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στη ΣΕΥΠ και τη ΣΔΟ εξαπέλυσαν παράλληλα βολές κατά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ την οποία κατηγόρησαν «για απαράδεκτη στάση αφού εδώ και χρόνια δεν καλούν σε συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων και υπονομεύουν τον οργανωμένο αγώνα.

Κάθε φορά που απαιτούσαμε να καλέσουν σε ΔΣ η απάντηση ήταν «Δεν προλαβαίνω τώρα. Δεν έχουμε άτομα να βάλουμε στο ΔΣ» και μια σειρά από τέτοιου είδους «επιχειρήματα». Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να βλέπουμε να έρχονται τα χειρότερα για τις σπουδές μας, όλο και μεγαλύτερο κόστος σπουδών στις πλάτες μας, η παράταξη της ΝΔ να αποφεύγει να συγκροτήσει τα Διοικητικά Συμβούλια βάζοντας πλάτη σε όλα αυτά και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.

Ως εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και συσπειρωμένοι στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θεωρούμε χρέος μας να καταγγείλουμε αυτή τη στάση και να λάβουμε δράση για να ζωντανέψουν οι σύλλογοι, να συνεδριάζουν τα Δ.Σ., να πραγματοποιούνται Γ.Σ. με την συμμετοχή φοιτητών».

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Θεσσαλίας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr