Οι φοιτητές καταγγέλλουν την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του προέδρου της Εφορείας Εστιών…  Οι φοιτητές καταγγέλλουν την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του προέδρου της Εφορείας Εστιών…

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του προέδρου της Εφορείας Εστιών… 

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή, στους φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, που διέμεναν στις εστίες του ιδρύματος και οι οποίοι μετά από αξιολόγηση των αιτήσεών τους απορρίφθηκαν, ότι θα πρέπει να αδειάσουν τα πράγματά τους από τα δωμάτια που διαμένουν.

Ξέσπασαν αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Παν. Γούλα, ο οποίος εκτίμησε πως η Φοιτητική Μέριμνα του ΤΕΙ, που εξέδωσε την ανακοίνωση, ήταν πολύ …βιαστική και έτσι έδωσε εντολή για παράταση του διαστήματος, άλλων επτά ημερών.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πολιτική του ιδρύματος, κάθε τέλος της εξεταστικής του καλοκαιριού, τα δωμάτια σφραγίζονται και οι φοιτητές παραδίδουν τα κλειδιά.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος φοιτητών-τριών των εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, «την Παρασκευή 3 Ιούλη λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι αναρτήθηκαν οι πίνακες των εισαχθέντων στις εστίες. Την ώρα που ουσιαστικά το ΤΕΙ θα ξαναλειτουργούσε την Τρίτη 7 Ιούλη λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Η φοιτητική μέριμνα ενώ γνωρίζει ότι η εξεταστική τελειώνει 10 Ιούλη, με ανακοίνωσή της καλούσε:

α) τους φοιτητές/τριες που πήραν δωμάτιο να παραδώσουν το κλειδί του δωματίου τους μέχρι 10/7 αφού πρώτα μαζέψουν τα πράγματά τους στην ντουλάπα.

β) τους φοιτητές/τριες που δεν πήραν δωμάτιο να έχουν πάρει όλα τους τα πράγματα μέχρι 10/7 και να παραδώσουν το κλειδί.

Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει η προειδοποίηση με έντονα γράμματα πως όποιος δεν παραδώσει το κλειδί, θα γίνει αλλαγή κλειδαριάς και το κόστος αντικατάστασης θα βαρύνει τον στεγαζόμενο!

Καταγγέλλουμε την εκβιαστική και ανάλγητη τακτική του προέδρου της Εφορείας Εστιών…».

Οι φοιτητές ζήτησαν επίσης, εκτός της παράτασης του διαστήματος, «να ανοίξουν οι αποθήκες των κτιρίων του ΤΕΙ προκειμένου να τοποθετούν τα πράγματά τους και να αρθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες που βάζουν τη θηλιά στο λαιμό σε εμάς και τις οικογένειές μας».

Τελικά η ημερομηνία αποχώρησης από τα δωμάτιά τους παρατάθηκε μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr