Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης των σπουδαστών του ΤΕΙ ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Kέντρο Λάρισας, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των σπουδαστών για στέγαση.

Το ΕΚΛ, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:


“Αρκετά ματώσαμε και πληρώσαμε για την πλουτοκρατία. Δεν θα θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες των παιδιών μας για να συνεχιστεί η κερδοφορία της. Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει τον αποκλεισμό 100 και πλέον σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες του ΤΕΙ Λάρισας, για την ερχόμενη χρονιά και απαιτεί οι σπουδαστές και φοιτητές, παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να μην μείνουν χωρίς στεγαστική κάλυψη και σίτιση.  

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, η περιφερειακή και δημοτική αρχή, η διοίκηση του ΤΕΙ, έχουν σοβαρές ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση και οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης και σίτισης των σπουδαστών-φοιτητών, αφήνοντας στην άκρη τις διάφορες δικαιολογίες και αντιδραστικούς κανονισμούς που αντιμετωπίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας ως κόστος και με γραφειοκρατικό τρόπο.

Το ΕΚΝΛ, στηρίζει τον αγώνα του συλλόγου σπουδαστών στην Εστία του ΤΕΙ Λάρισας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ

Οι άμεσες πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη εστιών, να καλυφθούν με ευθύνη του ΤΕΙ, σε συνεργασία με την περιφέρεια και το δήμο με τη λειτουργία κλειστών ξενοδοχείων.

Ανέγερση νέων σπουδαστικών εστιών στη Λάρισα με ευθύνη του κράτους.

Κατάργηση του υπάρχοντος αντιδραστικού κανονισμού των εστιών. Να διαμορφωθεί νέος κανονισμός από κοινού, με συμμετοχή του συλλόγου των εστιακών.

Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 ευρώ και 400 ευρώ για όσους παίρνουν δωμάτιο.

Καλούμε τα μέλη της εφορείας εστιών, να κάνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις των σπουδαστών”.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr