Κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στην έξωση φοιτητών από τις εστίες ΤΕΙ Θεσσαλίας Κινητοποίηση την Πέμπτη ενάντια στην έξωση φοιτητών από τις εστίες ΤΕΙ Θεσσαλίας

Κινητοποίηση την Πέμπτη, 26/06/2015 ενάντια στην έξωση φοιτητών από τις εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Η Γραμματεία Λάρισας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την έξωση εστιακών φοιτητών από τα δωμάτιά τους στις φοιτητικές εστίες, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της Εφορείας Εστιών, αλλά και της Διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Μετά από εξέταση των στοιχείων από τον εκπρόσωπο των εστιακών, μέλος της Εφορείας Εστιών, σε 120 περίπου φοιτητές δεν θα δοθεί δωμάτιο από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Το ΜΑΣ καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 25/6 στις 12.30, την ώρα της συνεδρίασης της Εφορείας των Εστιών, έξω από το κτίριο Φοιτητικής Μέριμνας, στις Εστίες του ΤΕΙ.


Στο κάλεσμά του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πολλά ερωτηματικά μάς προκαλεί η απομάκρυνση φοιτητών, όπως 8 άτομα ΑΜΕΑ, ο ένας μάλιστα συνδικαλιστής και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών, που σύμφωνα και με το δικό τους αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό των εστιών, στο άρθρο 8 παράγραφοι 1Α , 1Β , 1Γ εξαιρούνται των προϋποθέσεων οι παραπάνω σπουδαστές (...)

Είναι γνωστό ότι τα δωμάτια των εστιών μπορούν να στεγάσουν τους πολύ ελάχιστους από μας, μόλις 491 κλίνες για τους πάνω από 12.000 χιλιάδες φοιτητές. Μάλιστα, θέλουν να μας κάνουν να νιώθουμε τυχεροί που πρέπει να βρισκόμαστε σε οικονομικό στραγγαλισμό για να μας δεχτούν στις εστίες, γιατί αλλιώς μας λένε ότι έχουμε υψηλό εισόδημα!».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται το πάγιο αίτημα για «κάλυψη περισσότερων δωματίων για να μπορούν να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, με την ανέγερση νέων κτιρίων εστιών, αλλά και την ενοικίαση ξενοδοχείων έως ότου αυτές ανεγερθούν».

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Να καταργηθεί ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών.
  • Να δημιουργηθεί νέος κανονισμός με τη συνδιαμόρφωσή του από τους εστιακούς φοιτητές.
  • Να νοικιαστούν ξενοδοχεία με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας, ώστε να λειτουργήσουν εστίες, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας όλοι και όχι μόνο οι πιο «τυχεροί».
  • Να καταργηθεί ΤΩΡΑ το χαράτσι που επιβάλλουν για την παραλαβή του δωματίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr