Παρουσίαση διπλωματικών εργασιών σε Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παρουσίαση διπλωματικών εργασιών σε Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Παρουσίαση διπλωματικών εργασιών σε Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (1ος όροφος), από τις 12 το μεσημέρι έως τις 16.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ψυχική Υγεία», του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνει η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια Ευαγγελία Κοτρώτσιου «θα παρουσιαστούν ερευνητικές μελέτες όπως «Πότε πρέπει να πεθαίνει ο άνθρωπος: Η στάση των Ευαγγελιστών έναντι του θανάτου», «Άμεσες και έμμεσες αναφορές του καπνίσματος στην πρωινή ζώνη υψηλής τηλεθέασης», «Σχέδια ασθενών με σχιζοφρένεια και παιδιών. Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια σχεδιάζουν όπως τα παιδιά;», «Η πολιτισμική διαφορετικότητα ως παράγοντας επίδρασης στην ψυχική υγεία των μεταναστών φοιτητών στα ΑΕΙ Θεσσαλίας".


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της διπλωματικής που αφορά τη διερεύνηση των επιπτώσεων του κυκλικού ωραρίου στην ψυχική υγεία των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι σε απογευματινές και βραδινές βάρδιες, ενώ μεγάλο μέρος αυτών αισθάνεται σωματική και ψυχική κόπωση. Πολλοί εργαζόμενοι δήλωσαν ότι το κυκλικό ωράριο επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις τους με τους συναδέλφους και το χρόνο που αφιερώνουν στον εαυτό τους και ένα σημαντικό ποσοστό δήλωσε τάσεις παραίτησης. Η γενικότερη ψυχική υγεία των εργαζομένων κυμάνθηκε σε χαμηλά προς μέτρια επίπεδα, ιδιαίτερα στους άνδρες εργαζόμενους, στους εργαζόμενους με τα λιγότερα έτη εργασίας σε βάρδιες και στους εργαζόμενους σε βραδινές βάρδιες». 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr