Ημερίδα για τη βιομάζα αύριο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ημερίδα με θέμα «Φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή βιομάζας», θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρα 17:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (δίπλα από το κτίριο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και τη Βιβλιοθήκη) στη Λάρισα.Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα προγράμματος που εκτελείται τα τελευταία τρία έτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΑΠΕ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας  στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΑΛΗΣ».

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με μια εισαγωγή και παρουσίαση του έργου από τον κ Θεοφάνη Γέμτο, ομότιμο καθηγητή του Π.Θ.Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στοιχείων από πειράματα διάβρωσης (Π. Βύρλας, ΤΕΙ Θ), από πιλοτικούς αγρούς με ενεργειακές καλλιέργειες (Μ. Κόκκορα, ΤΕΙ Θ) και από πειράματα κατεργασιών του εδάφους για παραγωγή βιομάζας (Σ. Γιοβανίδης, ΠΘ). Η κ. Ε. Αλεξοπούλου (ΚΑΠΕ) θα μιλήσει για τις δυνατότητες των ινωδών καλλιεργειών στην Ελλάδα και ο κ. Χ. Καβαλάρης (ΠΘ) θα παρουσιάσει μια οικονομική ανάλυση για την παραγωγή του γλυκού σόργου.

Θα παρουσιαστεί εισήγηση από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Γεωργικού Εξοπλισμού στην Ελλάδα για τις σύγχρονες τάσεις στην εκμηχάνιση της γεωργίας στη χώρα μας και στο τέλος θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε μέλη του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι όπου θα υπάρξει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εισηγητές και τους μετέχοντες στο πρόγραμμα.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr