ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Απέβαλαν δύο σπουδαστές από τις εστίες του ΤΕΙ Λάρισας γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ενοίκιο!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του «καταγγέλει ως απαράδεκτη και εκδικητική την απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας, για την αποβολή από τις σπουδαστικές εστίες 2 σπουδαστών του ιδρύματος που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ενοίκιο, καθώς και άλλων 3 σπουδαστών που έκαναν το «έγκλημα» να φέρουν αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, κόντρα στον κανονισμό του ιδρύματος!

Είναι απαράδεκτο, πολύ περισσότερο σήμερα που οι συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και της ολομέτωπης επίθεσης, πέφτουν βαριά στις πλάτες των εργατικών – λαικών οικογενειών, να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, που μπορεί να οδηγούν ακόμα και σε εγκατάλειψη των σπουδών παιδιών ανέργων, αλλά και φτωχών λαικών οικογενειών.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από την διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας, την άμεση ανάκληση της απόφασης αποβολής των σπουδαστών από τις σπουδαστικές εστίες με τα συγκεκριμένα αιτιολογικά.


Ζητά την κατάργηση κάθε πληρωμής των σπουδαστών για την διαμονή τους στις σπουδαστικές εστίες, την κατασκευή νέων κτιρίων που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που είναι από άλλες περιοχές.

Μέχρι να κατασκευασθούν τα νέα κτίρια, να νοικιασθούν κλειστά ξενοδοχεία της πόλης για την στέγαση των σπουδαστών-φοιτητών που δεν πήραν δωμάτιο στις εστίες, με πλήρη κάλυψη από το υπουργείο Παιδείας. Στηρίζουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση τα αιτήματα που έχει διατυπώσει και ο Σύλλογος των σπουδαστών που διαμένουν στις εστίες.

Ζητά επίσης να μην υπάρχει καμία μορφή επιχειρηματικής δράσης στο ΤΕΙ και γενικότερα στην εκπαίδευση. Η παιδεία πρέπει να παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες δωρεάν αποκλειστικά από το κράτος. Δωρεάν να είναι και η σίτιση, τα πλυντήρια, η μετακίνηση, τα βιβλία και τα αναλώσιμα για όλους τους σπουδαστές-φοιτητές» καταλήγει το ΕΚΛ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr