Καθηγητής ζητούσε χρήματα από φοιτητές για να εξεταστούν... στις σημειώσεις του! Τι καταγγέλλουν

Καταγγελία φοιτητών για καθηγητική αυθαιρεσία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ζητούσε χρήματα από φοιτητές για να εξεταστούν... στις σημειώσεις του!

«Είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν πολλοί φοιτητές επιλέγουν ένα μάθημα, το μάθημα αυτό να χωρίζεται σε ομάδες. Δεν είναι σύνηθες όμως το κριτήριο διαχωρισμού να ναι η πληρωμή προσωπικών σημειώσεων του καθηγητή. Καθηγητής του Τμήματος μας ήρθε μια μέρα με μια σακούλα φωτοτυπίες και μια σακούλα με κέρματα για να μας δίνει και ρέστα, σχηματίστηκε μια ουρά και όποιος ήθελε πλήρωνε. Κάποιοι φοιτητές που δεν είχαν εκείνην τη μέρα χρήματα, φωτοτύπησαν από άλλους συμφοιτητές (με 3,70 λεπτά) και ζήτησαν να μπουν στη λίστα. Η απάντηση ήταν ότι η προθεσμία έληξε και να διαβάσουμε από το εγχειρίδιο» καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτήτρια του Τμήματος.

Και καταλήγει: «Επειδή είμαστε νέο τμήμα (μετά την κατάτμηση του Τμήματος ΦΠΨ), δεν υπάρχει φοιτητικός σύλλογος και έτσι οι κινητοποιήσεις μας ως φοιτητές επί του θέματος ήταν αυτοβούλως. Οι αρμόδιοι (Πρύτανης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος) ενημερώθηκαν και εν τέλη το μάθημα αναβλήθηκε, επίσης αποφασίστηκε τα χρήματα να επιστραφούν πίσω στους φοιτητές».


Αναβολή εξέτασης και επιστροφή χρημάτων

Μετά από καταγγελίες φοιτητών στην Πρόεδρο και στην Κοσμήτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τμήματος και αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης εξέτασης του μαθήματος για την τελευταία εβδομάδα της εξεταστικής περιόδου. Το Τμήμα τονίζει πως θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις και η εξέταση του μαθήματος θα διεξαχθεί από Τριμελή Εξεταστική Επιτροπή αποτελούμενη από διδάσκοντες του Τμήματος.

Τέλος το Τμήμα ενημερώνει τους φοιτητές ότι η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος και όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο. 

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ψυχολογίας έχει προκύψει μετά την κατάτμηση του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.).

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τις καταγγελίες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr