Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το σημερινό περιστατικό στη ΣΕΥΠ Ιωαννίνων

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το σημερινό περιστατικό στη ΣΕΥΠ

«Το περιστατικό που διαδραματίστηκε σήμερα στη ΣΕΥΠ Ιωαννίνων από ομάδες αυτοαποκαλούμενων "αντιεξουσιαστών" καμιά σχέση δεν έχει με τον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών, με τα δίκαια αιτήματα που παλεύουν από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές της ΣΕΥΠ!

Οι ομάδες αυτές και οι ενέργειές τους είναι ´´η μέρα με τη νύχτα’’ με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τις μαζικές γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν τόσο καιρό Φοιτητικοί Σύλλογοι στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα. Δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα που δίνουν εδώ και καιρό οι φοιτητές της ΣΕΥΠ. Πάνε κόντρα στα αιτήματά των φοιτητών για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό και επαρκή κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των φοιτητών και του λαου. 


Οι ομάδες αυτές είναι άφαντες από την αρχή της χρονιάς που με συνελεύσεις ετών οργανώνονται κινητοποιήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα και εμφανίζονται από το πουθενά με ενέργειες που αποτέλεσμα έχουν να αποθαρρύνουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα που γίνεται προσπάθεια οι φοιτητές της ΣΕΥΠ να οργανώσουν την 1η Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους για φέτος, κόντρα στην προσπάθεια της ΔΑΠ να μην κουνηθεί φύλλο και να μην οργανωθεί η αντίσταση στο νέο νόμο-πλαίσιο της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Τέτοιου είδους ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να φανεί ως η δήθεν "δικαιωμένη" γύρω από το θέμα της ανομίας στα Πανεπιστήμια, να εντείνει τη συκοφάντηση του πανεπιστημιακού ασύλου και των αγώνων των φοιτητών, ώστε να συνεχίσει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, βάζοντας δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και προπτυχιακα (όπως στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πατρας) , διαγράφοντας φοιτητές, εντείνοντας την κατηγοριοποίηση τμημάτων, πτυχίων και αποφοίτων.

Καλούμε τους φοιτητές της ΣΕΥΠ να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους την Τετάρτη 4/12, να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις τους απαιτώντας:

  • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της σχολής
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο που συντηρεί την υποχρηματοδότηση, βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και διαγράφει φοιτητές
  • Άσυλο στην ανάγκη μας για συλλογική διεκδίκηση κόντρα στην καταστολή των αγώνων μας και τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr