Το Νομοσχέδιο αγνοεί τους φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Το Νομοσχέδιο αγνοεί τους φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα

ΤΕΙ Θεσσαλίας: Με το Νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή, καταργούνται οι σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα, απαξιώνοντας τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές και τη μακροχρόνια παράδοση του πρώην Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ στη Λάρισα.

Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο δηλώνει έμμεσα, ότι ο Τουρισμός δεν προσφέρεται για ανάπτυξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και δεν μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.


Επίσης το Νομοσχέδιο αγνοεί τελείως τους φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε αυτούς. Φέτος εισήχθησαν στη συγκεκριμένη εισαγωγική κατεύθυνση (μετά από εξετάσεις σε ειδικό μάθημα και ειδικότερα σε μία ξένη γλώσσα) 169 νέοι φοιτητές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών φοιτητών στους 1000.   

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, το Νομοσχέδιο δεν δίνει καμία δυνατότητα στους συγκεκριμένους φοιτητές, απόκτησης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στον επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού, όπως συμβαίνει με τους φοιτητές των άλλων ΤΕΙ που συγχωνεύθηκαν (π.χ. ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιώς κ.λπ.).Αν οι φοιτητές των τουριστικών επιθυμούν να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση σπουδών και να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων, το οποίο αφενός είναι άδικο και αφετέρου δεν είναι απλό, λόγω της σημαντικής διαφοροποίησης των δύο προγραμμάτων σπουδών.

Αυτή η μεροληπτική μεταχείριση των φοιτητών της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας από πλευράς του Υπουργείου είναι ακατανόητη και παραβιάζει κάθε έννοια ισονομίας, δικαιοσύνης, αλλά και ακαδημαϊκότητας. Μάλιστα το Υπουργείο δεν δέχθηκε ούτε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας για πρόβλεψη (έστω) στο Νομοσχέδιο της δημιουργίας κατεύθυνσης σπουδών στη Διοίκηση Τουρισμού στο νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε να ενταχθούν οι φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Από τον Ευστάθιο Βελισσαρίου καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πρώην αντιπρόεδρο του ΤΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr