Κατάληψη ΤΕΙ Θεσσαλίας: Συνάντηση διαμαρτυρόμενων φοιτητών με τον περιφερειάρχη

Κατάληψη ΤΕΙ Θεσσαλίας: Συνάντηση διαμαρτυρόμενων φοιτητών με τον περιφερειάρχη

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των συλλόγων φοιτητών που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά την ενοποίηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του ΤΕΙ και του παρέδωσαν τα αιτήματα τους με τα οποία ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.


Οι εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι με το νομοσχέδιο δεν επιχειρείται η πραγματική αναβάθμιση του ΤΕΙ και τόνισαν ότι το αίτημα τους για το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι «να γίνει πραγματικά πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο». Επίσης κατέθεσαν τα αιτήματα τους σχετικά με τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, που σχετίζεται με τη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση, τα συγγράμματα κτλ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας άκουσε τους προβληματισμούς των φοιτητών, ζήτησε από τους φοιτητές να καταθέσουν αναλυτικά οι προτάσεις τους ώστε να παραδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια βοηθάει και στηρίζει την εκπαίδευση μέσω της χρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά δεν έχει καθοριστικό ρόλο στην διάρθρωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Αγοραστός είπε ότι χρειάζονται χρήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα και τόνισε πως «δεν θα πρέπει να γίνει ένα εγχείρημα με σκοπό την περικοπή των πόρων». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δτο ν/σ εν προβλέπει ως όφειλε την κατανομή των πόρων, ούτε τη δημιουργία τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών στα ιδρύματα, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το τι θα γίνει με τους φοιτητές του ΤΕΙ, αλλά και ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Τέλος, εξέφρασε την στήριξη του στις διεκδικήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ σχετικά με την φοιτητική μέριμνα, ενώ υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει αναβάθμιση των υπαρχόντων φοιτητικών εστιών, αλλά και να δημιουργηθούν νέες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr