Παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από το Σύλλογο Εστιακών Φοιτητών Λάρισας και την Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής. Παραδόθηκε ψήφισμα στο γραφείο του περιφερειάρχη ενώ κρεμάστηκε και πανό στην πρόσοψη του κτιρίου. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και άλλες δράσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρουν οι φοιτητές.

Ο Λαυρέντης Κουρελάς, σπουδαστής του ΤΕΙ Λάρισας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών, μιλώντας στη συγκέντρωση σημείωσε μεταξύ άλλων:


«Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά. Οι νέοι συμφοιτητές μας έχουν προσδοκίες για τη νέα τους ζωή, οι παλιότεροι συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πάρουμε το πτυχίο μας. Όλοι μας καθημερινά δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να μάθουμε, να πάρουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Στην προσπάθειά μας αυτή αντιμετωπίζουμε εμπόδια, οικονομικές δυσκολίες, αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να δουλέψουμε αύριο και με τι όρους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, το δικαίωμά μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που ματώνουν τις οικογένειές μας, για τις επενδύσεις που έρχονται και πατάνε πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα, για τις συμμαχίες που κλείνει με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας τη βάση στη Σούδα, φέρνοντας ακόμα και πυρηνικά στον Άραξο. "Δίκαιο" για την κυβέρνηση είναι να παίρνει από εμάς και να τα δίνει στους εφοπλιστές, στους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Ενώ για τη ΝΔ είναι στη "φύση του ανθρώπου" εμείς να ζούμε με δυσκολίες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδίζουν αμύθητα πλούτη!

Δεν περιμένουμε κανένα "σωτήρα" να μας λύσει τα προβλήματα. Τη δύναμη την έχουμε εμείς, ενωμένοι μαζί με το λαό, στον οργανωμένο αγώνα διεκδικώντας τις ανάγκες μας κόντρα σε παλιές και νέες κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ που θέλουν εμείς να είμαστε στα "λίγα" για να έχουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες τα "πολλά".

Ο αγώνας των φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, των εστιακών σπουδαστών πρέπει τώρα να μαζικοποιηθεί, να γίνει υπόθεση περισσότερων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για παράδειγμα οι οικότροφοι φοιτητές, έχουν την ίδια αιτία και ένοχο με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές, καθηγητές, εξοπλισμό, συγγράμματα μέσα σε όλες τις σχολές. Την ίδια αιτία και ένοχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές μας. Ο κοινός αγώνας όλων των φοιτητών μαζί με το λαό μπορεί να αντιμετωπίσει τα εμπόδια που δημιουργούν κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ, να ανοίξει δρόμο για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή».

Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη στις 10.00 το πρωί η Πρωτοβουλία Σπουδαστών από όλες τις σχολές του ΤΕΙ Λάρισας και ο Σύλλογος Εστιακών θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στη διοίκηση του ΤΕΙ για την κατάργηση των εμβόλιμων εξεταστικών. Το απόγευμα στις 7.00 ο Σύλλογος Εστιακών και οι Επιτροπές Αγώνα στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο της Λάρισας θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr