Το ΤΕΙ Ηπείρου σε αριθμούς και τα προβλήματα του Ιδρύματος

Το ΤΕΙ Ηπείρου σε αριθμούς και τα προβλήματα του Ιδρύματος

Όλα τα θετικά σημεία, αλλά και όλες οι ελλείψεις και δυσλειτουργίες του ΤΕΙ απεικονίζονται στην «χαρτογράφηση» που έγινε για λογαριασμό της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το ΤΕΙ Ηπείρου μοιράζεται με το πανεπιστήμιο το κοινό πρόβλημα, ότι το 90% του εξοπλισμού είναι παλιός και χρειάζεται άμεσα βελτίωση, έχει όμως και ένα παραπανίσιο πρόβλημα: η μεγάλη πλειοψηφία των εργαστηρίων του δεν είναι θεσμοθετημένα, χωρίς όμως αυτό να είναι το πιο ουσιώδες ζήτημα. Σοβαρότερο πρόβλημα παραμένει ότι όσοι καθηγητές, τόσοι έκτακτοι υπάρχουν, στοιχείο που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική λειτουργία.


Συγκεντρωτικά, το ΤΕΙ έχει 8.438 φοιτητές και φοιτήτριες στα 8 του τμήματα. Διαθέτει επίσης 65 εργαστήρια, που δεν είναι όμως όλα θεσμοθετημένα. Οι περισσότεροι φοιτητές είναι στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. στην Άρτα, ενώ οι περισσότεροι καθηγητές, στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων.  Διαθέτει 11 κτίρια στην Άρτα, 1 στα Γιάννενα, 1 στην Πρέβεζα και 3 στην Ηγουμενίτσα, με 79 αίθουσες διδασκαλίας.

Το ΤΕΙ Ηπείρου σε αριθμούς

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr